INFONET-468X60-BANNER

Svetski vrh zelene gradnje ponovo u Srbiji

15.01.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Međunarodna izložba i konferencija o održivoj gradnji Serbia Green Building Expo 2013, održaće se po drugi put od 27. februara do 1. marta 2013. godine u hali Belexpo centra u Novom Beogradu, saopštio je organizator ovog događaja, Savet zelene gradnje Srbije.

Drugi po redu Serbia Green Building Expo fokusiraće se na svetske trendove u održivoj gradnji iz oblasti arhitektonskog i inženjerskog održivog projektovanja, upravljanja zelenim investicijama, energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije, upravljanja otpadom, racionalnog korišćenja vode, energetske analize i sertifikacije zgrada, te najnovijih održivih proizvoda i rešenja koji se primenjuju u zelenoj gradnji.

Pored izložbenog dela predviđene su i brojne konferencije tokom kojih će predavači iz celog sveta predstaviti svetska naučna i tehnička saznanja i najnovije trendove iz oblasti održive gradnje i tržišta nekretnina.

Pored mnogobrojnih predavača iz zemlje i sveta, na drugoj konferenciji zelene gradnje, gostovaće i Nadav Malin, vodeći ekspert za održive materijale u zelenoj gradnji i jedan od prvih licenciranih predavača za LEED standard zelene gradnje. Malin je vodio tim koji je stvorio Nacionalnu bazu zgrada sa izuzetnim karakteristikama za Ministarstvo energetike SAD.

„Nemoguće je biti u toku savremene građevinske industrije i zelene gradnje bez praćenja rada Nadava Malina. Zato je naša želja i obaveza bila da ga dovedemo u Srbiju“, kaže Marija Golubović, predsednik Saveta zelene gradnje Srbije.

Malin će u Beogradu za domaće stručnjake govoriti o perspektivama razvoja poslovanja u novim okolnostima ograničenih resursa, primeni zelenih standarda i aktuelnih tržišnih prilika.

Više informacija na www.greenbuildingexpo.rs

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;