INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kompanija Google predstavila je novu Android LED sijalicu

13.07.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Google predstavila je novu, izvanrednu, LED sijalicu koja može biti kontrolisana sa svakim Android uređajem korišćenjem kompanijskog, novog, otvorenog wireless protokola umrežavanja. Pretraživački gigant radio je zajedno sa kompanijom Lighting Science Group (LSG) na razvoju omnidirekcionalne sijalice od 60W, čija jačina svetlosti može biti smanjena ili povećana za sekundu korišćenjem uređaja opremljenih Android platformom kao što su pametni telefoni, palmtopovi i laptopovi. Pametna sijalica je savršen test poligon za Google-ov novi protokol, koji će utabati put novom talasu energetski efikasnih kućnih sistema.

Nova generacija tehnologija u osvetljenju prevalila je veliki put od uređaja iz osamdesetih godina prošlog veka koji su tapšanjem kontrolisali gašenje i paljenje sijalica. Nova sijalica kompanija Google i Lighting Science Group bazirana je na LED sijalici A19 kompanije LSG i karakteriše je ugrađen radio koji se povezuje sa novim Google-ovim otvorenim wireless protokolom umrežavanja. Prikazan u maju, na Google konferenciji u San Francisku, protokol se može koristiti za upravljanje uređaja i termostata, takođe, tako da je vrlo moguće da on prokrči put novim pametnim sistemima koji se samo podešavaju ne bi li osigurali energetsku efikasnost.

Veštačko osvetljenje troši oko 11% električne energije prosečnog domaćinstva, tako da su pametniji sistemi osvetljenja siguran put smanjenju ugljenog otiska urbanog okruženja - koji je zaslužan za neverovatnih 38% emisija CO2 u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nove LED sijalice pojaviće se u prodaji krajem godine po ceni sličnoj standardnoj LED sijalici.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;