IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ekskluzivno arhitektonsko staklo za enterijere firme Nathan Allan Glass Studios

27.08.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Nathan Allan Glass Studios, Ričmond, Kanada, osnovana 1986. godine, bavi se proizvodnjom dekorativnog i arhitektonskog stakla za uređenje enterijera i aplikacije na fasadama. Firma nudi 55 različitih tekstura (na svom sajtu navode da je to za sada i najveći izbor koji nudi jedan proizvođač ovog tipa), kao i kolekciju eksluzivnih proizvoda od stakla - Josiah J Collection.

Prodavnica ekskluzivnog nakita Mauboussin, Njujork sa zidom od Crackle staklenih elemenata

Neke od perjanica među njihovom ponudom jesu: Convex Glass, Crystal Series, Crackle Glass i Sphere Glass koji se svi nalaze u kolekciji Josiah J.

Standardna veličina za sve proizvode je 10x10cm, dok se posebno mogu naručiti komadi od 15x15 i 30x30cm (mere su zapravo date u inčima 4x4, 6x6 i 12x12) i njihova cena je nešto viša po kvadratu.

Jedan od najaktuelnijih projekata enterijera za koji je firma Nathan Allan isporučivala svoja stakla jeste prodavnica luksuznog nakita Mauboussin koja je dizajn radnje prepustila firmi Rockwell Group iz Njujorka.

Rockwell se zatim obratio Nathan Allan-u za neophodne detalje koji će ovaj enterijer učiniti jedinstvenim. Bilo je potrebno pronaći granicu luksuza u ddekoru tako da on ne skrene pažnju, već istakne, komade nakita koji će biti izloženi za prodaju.

Kao plod saradnje dizajnera iz dve firme, Nathan Allan je napravio novi proizvod od stakla u kom će se nakit ogledati kao na izbrušenom dijamantu. Proizvod je dobio komercijalno ime Crackle, a u prodavnici nakita iskorišćen je da objedini tri etaže kao jedan prepoznatljiv element (na fotografiji iznad).

Na sajtu kompanije Nathan Allan možete preuzeti (download) kataloge proizvoda i pogledati galeriju fotografija njihove ponude dekorativnog i arhitektonskog stakla.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;