Počela obnova porodilišta u Kragujevcu

19.11.2013. | RTS

Fondacija "Dragica Nikolić" počela radove na renoviranju porodilišta u Kragujevcu. Vrednost investicije je oko 50 miliona dinara, a rok za završetak radova je 90 dana. Naglašavajući da je kompletna rekonstrukcija porodilišta, površine oko 2.000 kvadratnih metara, posao visokog rizika, direktor Kliničkog centra Nebojša Arsenijević je rekao da su preduzete sve mere da se ne bi "nešto dogodilo".

- Zahvalni smo što se počelo na rekonstrukciji iz Kragujevca, jer je ovaj grad prečesto bio zaboravljen kada je zdravstvo u pitanju – rekao je Arsenijević i dodao da je porodilište najosetljivije mesto u svakom kliničkom centru i bolnici.

Arsenijević je poručio da će biti stvoreni moderni uslovi za porodilje i izrazio nadu da će mladi rađati decu, a ne da, kako je rekao, dve žene rađaju jedno dete.

Izvođač radova je TPD "Branković" iz Crne Trave, a glavni projektant "Saobraćajni institut CIP", čiji je arhitekta Gordana Vasiljević rekla da su predviđeni naojibimniji radovi na fasadi.

- Imamo i radove u operacionim salama. Demontiraćemo postojeće kanale za ventilaciju i uraditi nove, a zidne i podne obloge ćemo čuvati i nećemo ih raditi. Kada uradimo instalacije, uradićemo i nove plafone i novu rasvetu. Imamo i malu intervencije na medicinskim gasovima, a radovi su predviđeni i u drugim prostorijama porodilišta – rekla je Vasiljevićeva.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...