Vršac dobija olimpijski bazen nadomak Gradskog jezera

15.03.2013. | E-kapija

Infrastrukturni planovi lokalne samouprave u Vršcu u ovoj godini podrazumevaju i uređenje Gradskog jezera, koje već dve decenije vapi za ulaganjima. Zoran Tomić, zamenik predsednika opštine, kazao je da je namera da Gradsko jezero "živi" tokom cele godine, a ne samo tokom letnje sezone.

- Uređenje okoline podrazumeva rekonstrukciju staze za pešake, bicikliste i rolere, završetak puta i parkirališta ispred jezera, novu rasvetu i zone za objekte koji bi pružali usluge korisnicima, poput kafića ili restorana. U ovoj fazi planirano je i bušenje jednog bunara, za snabdevanje kvalitetnom vodom – kazao je Tomić.

Drugi deo projekta uređenja Gradskog jezera predviđa sadržaje o kojima Vrščani sanjaju dugi niz godina. Olimpijski bazen otvorenog tipa biće dimenzija 50x25, dubine dva metra, sa kompletnom infrastrukturom.

- Pored olimpijskog, planiran je i bazen za decu, sa toboganima, spravama za igru, kao mini akva park. Rekonstruisaćemo stari i izgraditi novi objekat sa sanitarnim čvorovima, kabinama, kasetama za garderobu... Sredstva su obezbeđena, delom iz budžeta, a delom iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu – kaže Tomić.

Prema projektu, opština bi bila investitor, ali se postavlja pitanje gazdovanja, zbog nemilih događaja koji su se dešavali na ovom javnom kupalištu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...