INFONET-468X60-BANNER

Vlada usvojila prostorni plan za Južni tok

14.12.2012. | Beta

Vlada Srbije usvojila je prostorni plan za područje kojim će ići međunarodni gasovod Južni tok kroz Srbiju, saopštilo je Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

Kako se navodi, Prostorni plan područja posebne namene Južni tok predstavlja osnov za donošenje zakona o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje transnacionalnog gasovoda Južni tok.

Uredbu o prostornom planu za Južni tok predložilo Ministarstvo pirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, dok je, kako se ističe, Republička agencija za prostorno planiranje, koja je u nadležnosti tog ministarstva, koordinisala obrađivače i u najkrećem roku uradila taj prostorni plan.

- Profesionalni pristup u izradi ovog kapitalnog dokumenta za Srbiju, ogleda se u izboru obrađivača - Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije i Javnog preduzeća Zavod za urbanizam Vojvodine – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je preko Republičke agencije za prostorno planiranje kordiniralo rad ove dve značajne institucije, što je rezultiralo usvajanjem uredbe.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;