Vlada usvojila prostorni plan za Južni tok

14.12.2012. |

Vlada Srbije usvojila je prostorni plan za područje kojim će ići međunarodni gasovod Južni tok kroz Srbiju, saopštilo je Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

Kako se navodi, Prostorni plan područja posebne namene Južni tok predstavlja osnov za donošenje zakona o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi izgradnje transnacionalnog gasovoda Južni tok.

Uredbu o prostornom planu za Južni tok predložilo Ministarstvo pirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, dok je, kako se ističe, Republička agencija za prostorno planiranje, koja je u nadležnosti tog ministarstva, koordinisala obrađivače i u najkrećem roku uradila taj prostorni plan.

- Profesionalni pristup u izradi ovog kapitalnog dokumenta za Srbiju, ogleda se u izboru obrađivača - Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije i Javnog preduzeća Zavod za urbanizam Vojvodine – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je preko Republičke agencije za prostorno planiranje kordiniralo rad ove dve značajne institucije, što je rezultiralo usvajanjem uredbe.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...