INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvoren Falkensteiner Hotel Belgrade na Novom Beogradu

07.12.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Renomirani hotelski lanac Falkensteiner Michaeler Tourism Group otvorio je danas svoj prvi hotel u srpskoj prestonici. Falkensteiner Hotel Belgrade, koji pripada kategoriji gradskih hotela, namenjen je poslovnim ljudima i kongresnom turizmu, ali će takođe pružati sve usluge koje zahtevaju internacionalni turisti.

Prema rečima direktora hotela Aleksandra Vasilijevića, objekat je projektovao Boris Podreka, jedan od najznačajnijih evropskih arhitekata današnjice.

„Futuristička arhitektura, moderan dizajn i prostrane sobe izdvajaju hotel od drugih objekata u centru poslovnih događanja. Hotel je smešten na samo 4km od centra srpske prestonice, a neobičan eksterijer i brojne pogodnosti za sve goste, bilo da su na poslovnom putu ili odmoru svakako izdvaja ponudu hotela od drugih u gradu“, dodao je Vasilijević.

Boris Podreka, inače poreklom iz Beograda ističe da je to njegov prvi projekat u gradu u kome je rođen.

„Želja mi je bila da Beogradu donesem kvalitetnu arhitekturu srednje Evrope i tako je nastao ovaj hotel, koji za mene predstavlja nešto dublje, ne samo arhitekturu. Falkensteiner Hotel Belgrade spoj je dva načela – lirskog i epskog, dva elementa – Feminine i Masculine“, objasnio je Podreka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;