Vodeće britanske konsultantske i građevinske kompanije 8. novembra u Beogradu

06.11.2012. | E-kapija

Predstavnici vodećih britanskih konsultantskih i građevinskih kompanija posetiće 8. novembra Beograd kako bi domaćoj javnosti predstavili iskustva u razvoju infrastrukture i komunalnih usluga putem javno-privatnih partnerstava. Oni će učestvovati na Trećem godišnjem samitu "Razvoj javno-privatnog partnerstva u Srbiji po modelu Velike Britanije", koji u hotelu "Hyatt" organizuju NALED, USAID i Ambasada Velike Britanije uz podršku Hypo Alpe Adria banke.

Britanija je jedna od prvih zemalja koja je počela da primenjuje JPP i jedna od najuspešnijih, tako da će njihovi eksperti na konkretnim primerima prikazati mogućnosti, prednosti i mane tog modela ulaganja. Pored predstavnika britanskih kompanija, na samitu će govoriti Alister Kauts, profesor na Univerzitetu Edinburg, koji je bio direktor za JPP projekte u najvećoj škotskoj lokalnoj samoupravi – Hajlend. Među govornicima će biti i Stiven Haris, direktor Odeljenja za JPP londonskog Sitija.

O budućnosti javno-privatnih partnerstava u Srbiji govoriće ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović. Planirana je diskusija o spremnosti Srbije za JPP, regulatornim i praktičnim ograničenjima, a predviđeni su i posebni stručni paneli o JPP u oblastima infrastrukture, komunalnih usluga i energetike.

U britanskoj delegaciji biće predstavnici kompanija, koje su učestvovale u velikim svetskim projektima, poput "Mott MacDonald" (novi Vembli stadion, futuristička zgrada Integrisani hab u Singapuru, Terminal 5 aerodroma Hitrou), "Mace Intermational" (izgradili čuveni Šard, najvišu zgradu u Evropi, učestvovali u gradnji Marina Bej Sendsa), "Grant Thornton", Global InterContinental i GIG-a. Veliki broj projekata putem javno-privatnih partnerstava ove kompanije realizovale su i u oblastima energetike, zaštite životne sredine, transporta, telekomunikacija i komunalnih usluga.

Čelnici lokalnih samouprava i domaći privrednici imaće priliku da u okviru samita razgovaraju sa predstavnicima britanskih kompanija o konkretnim mogućnostima za saradnju i realizaciju projekata.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...