INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Surdulici milion evra od Evropske unije za renoviranje bioskopske sale i kulturnog centra

29.10.2012. | Beta

Surdulica je među opštinama u Srbiji koje dobijaju najviše sredstava iz IPA pretpristupnih fondova Evropske unije zahvaljujući dobrom timu za pisanje projekata, izjavio je predsednik te opštine Novica Tončev.

On je agenciji Beta rekao da je opštini Surdulica za 2013. godinu iz pretpristupnih fondova EU već odobreno oko milion evra za realizaciju dva projekta, za renoviranje bioskopske sale u gradu i renoviranje sale za kulturno-umetnički program na Vlasinskom jezeru.

- Koliko je kvalitetan naš tim za pisanje projekata pokazuje i činjenica da je projekat koji smo prošle godine sredstvima iz pretpristupnih fondova EU zajednički radili sa opštinom Trn u Bugarskoj, za izgradnju puta do manastira Palja koji je jedan od najstarijih manastira u ovom delu Srbije i Balkana, proglašen za najbolji projekat u celoj EU - kazao je Tončev.

Tončev objašnjava da za svaki projekat čije je finansiranje odobreno iz pretpristupnih fondova EU važi pravilo da polovinu sredstava dobija opština Surdulica, a polovinu partnerska opština iz Bugarske. U slučaju manastira Palja iz 14. veka, koji se nalazi u blizini granice sa Bugarskom, Surdulica je dobila sredstva za izgradnju puta do manastira, a bugarski grad Trn za nabavku mašina za čišćenje snega.

- Od 2009. godine opština Surdulica na osnovu projekata koje podnosimo godišnje dobija oko milion evra iz IPA fondova EU. To je veliki uspeh s obzirom na to da ima opština u Srbiji koje su konkurisale, a nije im odobren nijedan projekat, a ima i onih koje do sada nijedan projekat nisu ni napisale - rekao je Tončev.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;