INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Austrijska kompanija gradi tržni centar po ugledu na pančevački "Aviv Arlon"

31.08.2012. | E-kapija

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, direktor Javnog preduzeća "Privredno tehnološki parkovi" Branko Guslov i Jozef Štraser, vlasnik austrijskog privrednog društva "Tyrolian Real Estate" 29. avgusta su, u Plavoj sali Gradske kuće, potpisali Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik koja je istakla da je otuđenje građevinskog zemljišta usledilo kao rezultat javnog konkursa i postupka licitacije obavljenog u prethodnom periodu, i da je ugovorom o otuđenju obuhvaćeno 40.000 kvadratnih metara zemljišta koje se nalazi na prostoru buduće komercijalne zone - nekadašnje kasarne "Petar Drapšin", poznatije kao Druga kasarna.

Modest Dulić je izjavio da je zadovoljan što je firma "Tyrolian Real Estate" otkupila građevinsko zemljište i time, kako je rekao, omogućila gradu Subotici višestruku korist i dobit.

- Osim 1,28 miliona evra koji će se direktno sliti u budžet grada 15 dana nakon potpisivanja ugovora, firma "Tyrolian Real Estate" je u obavezi da od momenta kad postane vlasnik ovog građevinskog zemljišta uplaćuje sve takse i naknade koje pripadaju gradu na ime imovine koju je stekla. Treća, i dugoročno najvažnija korist za nas svakako jeste činjenica da će ova firma narednih godina investirati značajna sredstva u izgradnju komercijalnih kapaciteta i na taj način omogućiti ono što je i suština naših aktivnosti - otvaranje novih radnih mesta. Četvrti, ali ne i najmanje važan benefit jeste da dolaskom ovako ozbiljnog investitora raste reputacija našeg grada - naglasio je gradonačelnik Dulić.

On je kazao da potencijalni investitori prilikom opredeljivanja za neku lokaciju i odlučivanja gde će investirati svoj kapital vode računa i o iskustvima firmi koje su pronašle svoje mesto u našem gradu.

Jozef Štraser je najavio da će "Tyrolian Real Estate" u Subotici otvoriti tržni centar, da je do sada već realizovao oko desetak takvih centara ili oko 150.000m2 i da je zadovoljan što je transakcija oko otuđenje zemljišta urađena veoma brzo i krajnje profesionalno.

- Na 40.000m2 građevinskog zemljišta mogu da sagradim tržni centar površine 16.000m2, sličan tržnom centru "Aviv park" u Pančevu. Izgradnja tržnog centra počeće na proleće 2013. godine i već na jesen će biti izgrađeno oko 10.000m2. S obzirom na to da se na 40m2 prodajne površine zapošljava jedan radnik, očekujem da će se u novoizgrađenom tržnom centru u Subotici zaposliti oko 300 radnika - rekao je Štraser, i dodao da je za Suboticu saznao tako što je u Tirolu, u jednim lokalnim novinama, pročitao afirmativan tekst o investiciji koju je kompanija "Swarovski" realizovala u subotičkoj Privrednoj zoni "Mali Bajmok".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;