INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd dobija industrijsike zone na obodu grada

29.08.2012. | Beta

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je juče da će gradska vlast na obodu glavnog grada izgraditi industrijske zone.

Na sastanku sa beogradaskim privrednicima u Privrednoj komori Beograda, on je rekao da će izgradnja industrijskih zona biti finansirana novcem od prodaje gradske imovine i poslovnog prostora.

Prema rečima Đilasa, prve industrijske zone biti građene pored saobraćajne obilaznice, a prve će biti "od Batajnice do Surčina".

Gradonačelnik Beograda je rekao da će Grad napraviti zone i infrastrukturu i napomenuo da parcele firmama neće biti poklanjane, ali je istakao da će im biti omogućeno da to zemljište nakon tri godine otkupe.

- To znači da će u prve tri godine biti besplatno - rekao je on i istakao da ne vidi zašto bi investitori išli u Inđiju, a ne u Batajnicu, Surčin, Obrenovac i druge beogradske opštine.

Đilas je istakao da gradska vlast Beograda raspolaže imovinom koju može da prodaje i da želi i da zakupcima poslovnog prostora omogući da postanu vlasnici prostora koji već koriste, tako što će dobiti pravo preče kupovine.

- Novac od prodaje ćemo upotrebiti za razvoj indistrijskih zona i podsticanje privrede, odnosno biće iskorišćen tako da se vraća u budžet - rekao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;