TENT B dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda vredno 15 miliona evra

18.07.2012. | E-kapija

Obrenovačka termoelektrana "Nikola Tesla B" neće više predstavljati pretnju rekama. Ekološki problemi uskoro će početi da se rešavaju, jer je TENT B najavio izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Bespovratna sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena su IPA sporazumom Srbije i Evropske unije, a kako je ranije objavljeno, investicija je vredna oko 15 miliona evra.

Idejni projekat postrojenja uradio je "Energoprojekt-hidroinženjering", a na osnovu Studije koju je, u prethodnom periodu, izradio "Energoprojekt-Entel", kojom su na detaljan način obrađene sve otpadne vode koje se pojavljuju u postrojenjima EPS-a.

Kako je ranije objasnio direktor TENT B Zoran Stojanović, u budućem postrojenju će se prečišćavati sve vrste otpadnih voda koje se pojavljuju u procesu proizvodnje - vode koje su zaprljane uljima, mazutom, raznoraznom prljavštinom ali, takođe, i kišnica i fekalne vode, kao i zaprljane vode nastale usled redovnog pranja pojedinih delova za transport pepela, ispiranja kosih mostova i drugog.

Tender za izbor izvođača radova, koji je organizovala Delegacija Evropske unije u Srbiji, završen je 16. jula 2012. Rok za završetak ovog projekta je 24 meseca od dana početka radova, a ranije je objavljeno da se završetak izgradnje postrojenja i njegovo puštanje u rad mogu očekivati do kraja 2014.godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...