INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

"Comico oil" sprema odgovor na tužbu

10.07.2012. | Tanjug

Ukoliko se tužba Smedereva protiv kompanije ''Comico oil''-a zbog izostajanje uplate za zakup zemljišta realizuje, "Comico oil" će iskoristiti sve zakonske mogućnosti kako bi ta tužba bila odbijena, kaže zamenik direktora "Comico oil" - a Radomir Radivojević.

"Naš odgovor biće iznenađenje za sve. Tim pravnika se priprema, a takođe se nadamo da ćemo dobiti podršku i čitave javnosti", kaže on.

"U situaciji kada mnogi investitori odustaju od investiranja u Srbiji, mišljenja smo da sudski postupak i nerazumevanje čelnih ljudi Smedereva mogu samo dodatno ugroziti implementaciju investicije i povećati i ovako veliki rizik. Tužba će veoma negativno odjeknuti u međunarodnim finansijskim institucijama. Ne možemo prejudicirati kakav će biti njihov dalji stav u pogledu investiranja u Srbiji", kaže Radivojević.

"Nemamo zvaničnu informaciju da će javni pravobranilac podneti tužbu za raskid ugovora. Ako se to desi, to će za nas predstavljati veliko iznenađenje, naročito nakon sastanka sa čelnicima grada na kome su oni izrazili razumevanje u pogledu objektivnih okolnosti koje su uslovile da se nađemo u kašnjenju, i na kojem je usvojen zajednički zaključak u pogledu daljih radnji,“ rekao je Radivojević.

"Comico oil" se tri puta obratio sa molbom za razumevanje i produžetak roka, a u zadnja dva navrata je izneo i rok u kome će platiti zakup zajedno sa kamatom za svaki dan zakašnjenja.

Podneta tužba protiv "Comico oil"-a Privrednom sudu u Požarevcu

Javni pravobranilac u Smederevu podneo je tužbu za raskid ugovora Privrednom sudu u Požarevcu protiv kompanije "Comico oil", jer nije uplatila u predviđenom roku 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije nafte, izjavila je za Tanjug javni pravobranilac Milena Nisev.

- Očekujemo da će sud usvojiti tužbu i doneti presudu kojom se raskida ugovor - istakla je ona i precizirala da je tužba sa pratećom dokumentacijom poslata poštom i da će u sud stići sutra.

Tužena strana ima rok od 30 dana da se izjasni o tužbi, a ugovor može biti raskinut pravosnažnom sudskom presudom.

Kako je oblasnila Nisev, prvobitno je bilo planirano da tužba bude podneta Osnovnom sudu u Smederevu, ali je nakon konsultacija sa republičkom pravobraniocem odlučeno da se podnese privrednom sudu.

Ta vrsta spora sa kompanijom "Comico oil" bila je na granici nadležnosti dva suda, dodala je ona.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;