SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

"Comico Oil" zvanično tražio produženje roka za uplatu

06.07.2012. | Beta

Kompanija "Comico Oil" zvanično je upravi grada Smedereva podnela zahtev za produzenje roka za uplatu zakupa zemljišta za rafineriju, izjavio je juče zamenik generalnog direktora te kompanije Radomir Radivojević.

On je agenciji Beta rekao da je taj zahtev podnet pismeno, ali i usmeno na sastanku sa predstavnicima Smedereva, ali je istakao da na predlog smederevskih vlasti nije bili reči o određenom datumu.

- "Comico Oil" je na sastanku, koji je održan u sredu, bio spreman da odredi rok do koga će uplatiti zemljište, ali su predstavnici grada Smedereva predložili da se ne priča o roku - rekao je zamenik generalnog direktora te američko-holandske kompanije.

Radivojević je istakao da je "Comico Oil" zvaničnicima grada Smedereva preneo da ostaje pri nameri da investira u Srbiji i dodao da su iz smederevske uprave rekli da nisu protiv te investicije i da su Smederevu potrebne investicije.

"Comico", kako je istakao, od grada Smedereva, ne traži da toj kompaniji progleda kroz prste i, dodaje, predložio je da kada bude uplatio novac za zakup plati i zatezne kamate za svaki dan kašnjenja.

Kompanija "Comico Oil" je imala obavezu da Smederevu do 26. juna za zakup uplati 652 miliona dinara za zakup zemljišta na koje planira da gradi rafineriju nafte, ali pošto do isteka roka novac nije uplaćen smederevski pravobranilac je najavio tužbu.

Prema rečima Radivojevića, svu tu polemiku izazvalo je malo kašnjenje u koju je ušao "Comico oil" u vezi plaćanja rente za zemljište zbog dodatne procedure pravne validnosti potpisanih dokumenata sa gradom Smederevom, jer su se, kako je rekao, "pojavili neki problemčići koji će biti prevaziđeni".

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;