INFONET-468X60-BANNER

Preduzeće "Sinma Fasau" obnovilo program vodosanitarnih armatura

24.04.2009. | Biznis

Novoformirano užičko preduzeće "Sinma Fasau" pojavilo se na tržištu Srbije i bivših jugoslovenskih republika sa dvoručnim i jednoručnim baterijama, kao i kompletnim proizvodnim programom vodosanitarnih armatura, po kojima je pre desetak godina u svetu bio poznat "Fasau".

"Fasau", koji je decenijama bio veliki izvoznik vodosanitarnih armatura, otišao je pre dve godine u stečaj, a imovinu tog preduzeća sa proizvodnom linijom kupilo je novoformirano preduzeće "Sinma Fasau", koje je nedavno obnovilo proizvodnju i postalo jedini proizvođač ventila i dvoručnih i jednoručnih baterija u Srbiji.

- Trenutna mesečna proizvodnja jednoručnih baterija kreće se od 1.500 do 2.000 komada, ali tehnološki uslovi omogućavaju znatno veću proizvodnju. Cilj nam je da ona u narednom periodu dostigne oko 3.000 komada - izjavio je direktor fabrike Miroslav Gavrilović.

Ističući da poseduju poznatu robnu marku, uz provereni kvalitet proizvoda potvrđen odgovarajućim sertifikatima, on je dodao da firma ima plan da se ponovo vrati i na tržišta afričkih i azijskih zemalja, s kojima je "Fasau" trgovao.

- Vraćanje u život proizvodnje po kojoj je nekada bio prepoznatljiv ne samo užički kraj, već i cela država, mukotrpan je posao, posebno u uslovima kada su našu zemlju preplavili slični proizvodi iz Kine, koji su daleko lošijeg kvaliteta, ali se bolje prodaju zbog nižih cena - naglasio je Gavrilović.

U "Sinmi Fasau" radi 50 radnika, sa zaradama na republičkom proseku, a zavisno od proširenja tržišta i povećanja proizvodnje postoje realni izgledi da se broj zaposlenih udvostruči, tvrde u ovoj firmi.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;