Qbiss One i ArtMe u okviru izložbe Silent Revolution sa Londonskog festivala stižu u Beograd

31.05.2012. | Gradjevinarstvo.rs

Trimov revolucionarni Qbiss One sa ArtMe u okviru izložbe Silent Revolutions (Tihe revolucije), posle premijernog predstavljanja na Londonskom festivalu dizajna predstavljaju se i u Beogradu. U Dizajn parku u okviru Beogradske nedelje dizajna, posetioci će moći da pogledaju izložbu koja predstavlja savremeni slovenački dizajn za poslednjih dvadeset godina u Narodnoj biblioteci u Beogradu, od 6. do 9. juna.

Izložba Silent Revolutions je na prošlogodišnjem Londonskom festivalu dizajna uvrštena u vodič 'Icon Design Trail' (Tragom ikoničnog dizajna) i bila proglašena za jedan od najboljih događaja te velike i važne svetske smotre dizajna. Organizator izložbe je Muzej arhitekture i dizajna iz Ljubljane, a cilj da se pokažu dostignuća slovenačkog dizajna prisutna u projektima umetnika, kao i u kreativnim rešenjima kompanija.

Maja Varđan, kustos izložbe, izjavila je: „Trimo je jedno od vodećih slovenačkih preduzeća, koje je doživelo procvat u poslednjih dvadeset godina i jedno od retkih u svojoj branši koje je u svoje prefabrikovane građevinske elemente integrisalo pojam dizajna. Na polju metalnih fasadnih sistema, ideju o standardizaciji i multiplikaciji povezali su s mogućnošću individualnog izbora i tako su izbegnute monotone, predvidljive ponude.“

Maja Varđan dodaje da eksponati prikazuju strast individualnih dizajnera, njihovu motivaciju, inovativan razvoj i visokokvalitetnu izradu. Izložba obuhvata i proizvode velikih industrija sa sopstvenim robnim markama i predmete dizajnera, proizvedene u malim serijama, te su na izložbi, osim predmeta i dizajnera, predstavljeni i naručioci, proizvođači i preduzeća, koji su odigrali važnu, ključnu ulogu pri realizaciji projekata.

Uvršćivanje Qbiss One i ArtMe u najbolje što Slovenija ima da ponudi u dizajnerskom smislu, još je jedan pokazatelj da je Trimo sinonim za inovacije i visoki kvalitet izrade, uz dozu umetničke inspiracije – a to je pravi odgovor na zahteve za moderni minimalizam u arhitekturi.

Povezane vesti: 

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...
Djom 06.02.2019.
Sjajna cena zemljišta, ko bi rekao da su to...
Jova 01.02.2019.
Zalosna vam majka....za onakvo skrnavljenje...
veselnik 01.02.2019.
Ma lako je njima, nemaju oni Grdelicu!