INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Mikser” - epicentar urbane transformacije

28.05.2012. | 24 sata

Današnji, četvrti dan Mikser festivala, koji je svečano otvoren u petak u zgradi Beogradske zadruge, obeležiće program „Urbane transformacije” koji će voditi profesor Ivan Kucina sa Arhitektonskog fakulteta, a u cilju ukazivanja na modele koji bi doprineli razvoju Savamale u društveni i kulturni centar.

Program "Urbane transformacije", koji počinje danas i traje do 1. juna, dovešće u Savamalu preko 30 stručnjaka iz raznih oblasti (arhitekture, dizajna, urbanizma...) koji će pokazati kako sa ne tako mnogo kapitalnih novčanih sredstava može da se promeni nešto u lokalnoj zajednici.

- Svi programi će biti otvoreni za sve građane sa idejom da se dođe do pravog modela da se Savamala revitalizuje. U popodnevnim satima biće panel diskusije i predavanja, a paralelno i performansi u javnom prostoru i radionice sa studentima. Istakla bih Glena Vajsa koji je uveo umetnost na Tajms skver kada su svi mislili su da je to suludo, pa zašto mi ne bismo mogli ovde - priča za „24 sata” Tamara Marković, PR festivala.

Inače, Savamala je pre četiri dana postala stecište dobrog provoda i kreativnih intervencija uz pomoć kojih će se ovaj zapušteni deo grada pretvoriti u pravi urbanistički kvart i umetnički raj.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;