INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvorena podzemna garaža "Botanička bašta" u Beogradu

26.04.2012. | Beoinfo

Podzemna garaža "Botanička bašta" u Ulici vojvode Dobrnjca u Beogradu otvorena je juče. Garaža ima pet nivoa za parkiranje sa ukupno 250 parking mesta, piše Beoinfo.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, koji je rekao da je garaža u Ulici vojvode Dobrnjca prva velika garaža koja je izgrađena u Beogradu posle one u Pionirskom parku.

– Iako u Beogradu ima mnogo novih parking mesta i fast parkova, ovakve objekte nismo imali. To je posebno važno za ovaj deo grada, gde je svako parking mesto pravo bogatstvo. Naš plan je izgradnja još nekoliko podzemnih garaža u sledećih nekoliko godina, između ostalog i na Studentskom trgu.

Direktor JKP "Parking servis" Boban Kovačević naglasio je da je tako veliki i ozbiljan projekat za 250 automobila bitan za taj deo grada, koji je kritičan kada je u pitanju parkiranje.

– U poslednjih 12 meseci Beograd je dobio 1.500 novih parking mesta, i taj trend ćemo nastaviti. U ovoj garaži su promotivne cene, tako da stanari mogu računati na mesečnu pretplatu od 2.200 dinara, što je krajnje razumno. Sa Ateljeom 212 dogovorili smo da, uz svaku kupljenu ulaznicu, građani za vreme predstave imaju besplatno parkiranje – precizirao je Kovačević.

JKP "Parking servis" je podzemni prostor u Ulici vojvode Dobrnjca, koji nije bio u javnoj upotrebi, rekonstruisao i adaptirao u javnu garažu od oko 7.000 metara kvadratnih. Za adaptaciju je izdvojeno 35 miliona dinara. Garaža je opremljena standardnom automatskom kontrolom naplate, plaćanje se vrši pre preuzimanja vozila, a cena parkiranja po započetom satu iznosi 50 dinara. Kao na svim parkiralištima za osobe sa invaliditetom, prva tri sata parkiranja su besplatna.

Novootvorena garaža u Ulici vojvode Dobrnjca pomoći će građanima da brže dođu do Zavoda za javno zdravlje, Urbanističkog zavoda, Uprave opštine Palilula i svih drugih ustanova koje se nalaze u blizini.

Do kraja godine u planu je i adaptacija parkirališta Tašmajdan.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;