Četvrta međunarodna konferencija BLOK-a 10. i 11. maja u Beogradu

19.04.2012. | Blok

U toku su pripreme i organizacija Četvrte međunarodne Konferencije BLOK, koja će biti održana 10. i 11. maja 2012. godine u Beogradu. Organizator BLOK-a je kompanija Projmetal a.d.

Na Konferenciji BLOK predviđeno je da učestvuju eminentni stručnjaci iz inostranstva i zemlje, koji prezentuju svoja iskustva i ideje u oblasti arhitekture.

Počasni gost ovogodišnje konferencije biće poznati svetski arhitekta Alehandro Zaera Polo.

Alehandro Zaera Polo studirao je arhitekturu na Univerzitetu E.T.S. u Madridu, diplomirao odličnim uspehom, a stepen mastera (MARCHII) stekao je na prestižnom Harvard (Graduate School of Design) 1991. s najvišim priznanjima. Nakon nekoliko zajedničkih projekata, osnovao je sopstveni biro AZPA (Alejandro Zaera-Polo Architects) u maju, 2011.godine. Alehandro Zaera Polo je objavio veliki broj kritičkih tekstova u stručnim časopisima u celom svetu, između ostalog u El Croquis, Quaderns, A+U, Arch+, Harvard Design Magazine, i doprineo izdavanju brojnih publikacija, među kojima je i “The Endless City”.

Četvrta po redu Konferencija Blok 2012 biće posvećena novim tendencijama u projektovanju, kreativnim strukturama, različitim inovativnim rešenjima, visokim objektima “vertikalnim gradovima”, arhitekturi kao “političkom posteru” itd. Kroz predavanja, forume, izložbe i druga dešavanja otvoriće se nove teme u oblasti arhitekture.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...