Usvojen Prostorni plan Novog Sada

02.04.2012. | Tanjug

Skupština Novog Sada usvojila je u petak (30. marta 2012. godine), posle više od 20 godina, novi Prostorni plan, koji u odnosu na prethodni ima značajne imene i, između ostalog, uključuje Koridor 10 i potencijalnu trasu gasovoda Južni tok.

Prostorni plan definiše odnose između naselja, naseljenih mesta, zone koje su predviđene za energetske koridore i uglavnom se bavi poljoprivrednim, šumskim i vodo-zemljištem svih naselja koja je nalaze u opštini Novi Sad.

- Donošenje novog Prostornog plana bilo je zakočeno od 2006. godine, zbog određenih neslaganja sa Vojskom Srbije, koja su u dogovoru sa Ministarstvom odbrane korigovana - rekao je direktor Zavoda za urbanizam Aleksandar Jevtić.

- Vojska je insistirala na tri tačke - da nova vojna baza bude nizvodno od Termoelektrane, zatim da se u okviru granice građevinskog reona zadrži kasarna "Jugovićevo - kao i da se usvoje zone zaštite vojnih objekata na Popovici i Paragovu, rekao je Jevtić novinarima u pauzi sednice.

Jevtić je istakao da je plan urađen na osnovu Prostornog plana Srbije, kao i onih koje je usvajala Vojvodina, tako da su u njemu implementirani svi oni pokazatelji koji se odnose na Nacionalni park Fruška gora.

Pred odbornicima je i predlog o rekonstrukciji i modernizaciji pruge Beograd - Subotica, u delu od Stare Pazove do Novog Sada, kao i rekonstrukcija stadiona "Karađorđe", koja podrazumeva da deo finansijskih sredstava obezbedi FK "Vojvodina", a deo grad.

Pred odbornicima Skupštine grada ni ovog puta se nije našla odluka o javno-privatnom partnerstvu "Vodovoda", koja je povučena sa prošlog zasedanja.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...