INFONET-468X60-BANNER

Usvojen Prostorni plan Novog Sada

02.04.2012. | Tanjug

Skupština Novog Sada usvojila je u petak (30. marta 2012. godine), posle više od 20 godina, novi Prostorni plan, koji u odnosu na prethodni ima značajne imene i, između ostalog, uključuje Koridor 10 i potencijalnu trasu gasovoda Južni tok.

Prostorni plan definiše odnose između naselja, naseljenih mesta, zone koje su predviđene za energetske koridore i uglavnom se bavi poljoprivrednim, šumskim i vodo-zemljištem svih naselja koja je nalaze u opštini Novi Sad.

- Donošenje novog Prostornog plana bilo je zakočeno od 2006. godine, zbog određenih neslaganja sa Vojskom Srbije, koja su u dogovoru sa Ministarstvom odbrane korigovana - rekao je direktor Zavoda za urbanizam Aleksandar Jevtić.

- Vojska je insistirala na tri tačke - da nova vojna baza bude nizvodno od Termoelektrane, zatim da se u okviru granice građevinskog reona zadrži kasarna "Jugovićevo - kao i da se usvoje zone zaštite vojnih objekata na Popovici i Paragovu, rekao je Jevtić novinarima u pauzi sednice.

Jevtić je istakao da je plan urađen na osnovu Prostornog plana Srbije, kao i onih koje je usvajala Vojvodina, tako da su u njemu implementirani svi oni pokazatelji koji se odnose na Nacionalni park Fruška gora.

Pred odbornicima je i predlog o rekonstrukciji i modernizaciji pruge Beograd - Subotica, u delu od Stare Pazove do Novog Sada, kao i rekonstrukcija stadiona "Karađorđe", koja podrazumeva da deo finansijskih sredstava obezbedi FK "Vojvodina", a deo grad.

Pred odbornicima Skupštine grada ni ovog puta se nije našla odluka o javno-privatnom partnerstvu "Vodovoda", koja je povučena sa prošlog zasedanja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;