Autoput do Republike Srpske sve izvesniji

21.03.2012. | Tanjug

Javno preduzeće "Putevi Srbije" podnelo je zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za gradnju autoputa E-761 od granice Republike Srpske do Pojata, za deonicu Kruševac-Pojate.

Zainteresovana javnost može da izvrši uvid u sadržinu tog dokumenta u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Ministarstvo je u obaveštenju navelo da zainteresovani mogu dostaviti mišljenje u narednih 10 dana.

Ranije je najavljeno da će izgradnjom tog autoputa biti povezan Koridor 10 kod Pojata sa Višegradom u dužini oko 200 kilometara.

Predviđena je trasa Pojate - Kruševac - Preljina - Požega - Užice - Višegrad.

 
Share |

Komentari: 3

Miloš 17.04.2012 00.07.14

Većih gluposti od ove da će se graditi autoput od Kruševca do Višegrada,nisam čuo.Višegrad ima 5000 stanovnika i to kada za praznike dođu svi koji su otišli iz Višegrada.Ako želite da spojite autoputem Republiku Srpsku,onda brate uradite to preko Bijeljine!!!!!!!!!!!!Bijeljina -Šabac-Ruma,gde je već ogromna guzva vozila i kamiona i vozači vape za autoputem!!!!!!!!!!!

goran 29.03.2012 08.26.57

Stvarno ne znam a cini mi se da u ovoj zemlji se svi (mislim na vlast) trude da kazu sto vecu glupost kako bi narod raspravljao o tome a zaboravio na svoj trenutni ekonomski polozaj. Na kraju krajeva i da zaista treba da se gradi put ka RS zar to ne bi trebao da bude put Novi Sad-Ruma-Sabac-Loznica-Bajina Basta-Visegrad pa da se poveze i Vojvodina sa zapadnom Srbijom i ujedno sa RS.
Goran

Darko 27.03.2012 11.02.52

Zar ne bi bilo korisnije da se izgradi deonica Užice - Mrčajevci? U tom slučaju se gradi deo autoputa ka Baru koji je mnogo prometniji. A što se tiče Mrčajevaca, već se gradi autoput Batočina - Kragujevac da bi FAS i Kragujevac izašli na koridor X. Zar nije logičnije povezati FAS i sa lukom Bar. Posle (20 god) možete praviti krak Mrčajevci-Kraljevo i Kruševac-Pojate. Zašto se ne završe deonice prema Sofiji i Solunu? A što se ne poveže Bar preko Paraćina i Zaječara sa Krajovom u Rumuniji. Znate li koliko je italijanskog kapitala u Rumuniji? Da li je isplativiji i sigurniji pravac Bukurešt-Sofija-Skoplje-Tirana-Drač ili Bukurešt-Krajova-Paraćin-Kragujevac-Podgorica-Bar? I za koji pravac Srbija treba da lobira i ulaže pare?

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...