Autoput do Republike Srpske sve izvesniji

21.03.2012. | Tanjug

Javno preduzeće "Putevi Srbije" podnelo je zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za gradnju autoputa E-761 od granice Republike Srpske do Pojata, za deonicu Kruševac-Pojate.

Zainteresovana javnost može da izvrši uvid u sadržinu tog dokumenta u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Ministarstvo je u obaveštenju navelo da zainteresovani mogu dostaviti mišljenje u narednih 10 dana.

Ranije je najavljeno da će izgradnjom tog autoputa biti povezan Koridor 10 kod Pojata sa Višegradom u dužini oko 200 kilometara.

Predviđena je trasa Pojate - Kruševac - Preljina - Požega - Užice - Višegrad.

 
Share |

Komentari: 3

Miloš 17.04.2012 00.07.14

Većih gluposti od ove da će se graditi autoput od Kruševca do Višegrada,nisam čuo.Višegrad ima 5000 stanovnika i to kada za praznike dođu svi koji su otišli iz Višegrada.Ako želite da spojite autoputem Republiku Srpsku,onda brate uradite to preko Bijeljine!!!!!!!!!!!!Bijeljina -Šabac-Ruma,gde je već ogromna guzva vozila i kamiona i vozači vape za autoputem!!!!!!!!!!!

goran 29.03.2012 08.26.57

Stvarno ne znam a cini mi se da u ovoj zemlji se svi (mislim na vlast) trude da kazu sto vecu glupost kako bi narod raspravljao o tome a zaboravio na svoj trenutni ekonomski polozaj. Na kraju krajeva i da zaista treba da se gradi put ka RS zar to ne bi trebao da bude put Novi Sad-Ruma-Sabac-Loznica-Bajina Basta-Visegrad pa da se poveze i Vojvodina sa zapadnom Srbijom i ujedno sa RS.
Goran

Darko 27.03.2012 11.02.52

Zar ne bi bilo korisnije da se izgradi deonica Užice - Mrčajevci? U tom slučaju se gradi deo autoputa ka Baru koji je mnogo prometniji. A što se tiče Mrčajevaca, već se gradi autoput Batočina - Kragujevac da bi FAS i Kragujevac izašli na koridor X. Zar nije logičnije povezati FAS i sa lukom Bar. Posle (20 god) možete praviti krak Mrčajevci-Kraljevo i Kruševac-Pojate. Zašto se ne završe deonice prema Sofiji i Solunu? A što se ne poveže Bar preko Paraćina i Zaječara sa Krajovom u Rumuniji. Znate li koliko je italijanskog kapitala u Rumuniji? Da li je isplativiji i sigurniji pravac Bukurešt-Sofija-Skoplje-Tirana-Drač ili Bukurešt-Krajova-Paraćin-Kragujevac-Podgorica-Bar? I za koji pravac Srbija treba da lobira i ulaže pare?

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...