INFONET-468X60-BANNER

Natkrivanje Olimpijskog bazena u Košutnjaku

19.03.2012. | E-kapija

Olimpijski bazen na Košutnjaku uskoro će biti natkriven, kako bi plivači mogli da ga neometano koriste i u zimskom periodu. Plivalište će dobiti montažnu pneumatsku halu, koja će biti korišćena 9 meseci godišnje.

Slika - SC Košutnjak

- Montažna hala će obezbediti korišćenje bazena tokom cele godine. Hala će biti demontirana samo u periodu kupališne sezone otvorenog plivališta, od juna do septembra – kaže za "eKapiju" Aco Gajević iz Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Natkrivanje otvorenog bazena finansiraće se iz republičkog budžeta, kao i iz sopstvenih sredstava Zavoda za sport i medicinu Republičke Srbije. Za izradu glavnog projekta, kao i za izvođe radove, raspisan je javni poziv.

- Radovi bi mogli da počnu odmah po zaključivanju ugovora sa izabranim ponuđačem, može se pretpostaviti u toku aprila 2012. – kaže Aco Gajević.

- Rok za izvođenje radova ne bi trebalo da bude duži od 60 dana, računajući od dana zaključivanja ugovora sa izabranim ponuđačem. Cena za izradu projekta i izvođenje radova biće poznata nakon zaključenja ugovora.

Montažna hala će imati dvostruku PVC membranu, i biće 100% vodonepropusna. Membrana treba da bude projektovana i izvedena da se između dva sloja membrane formira vazdušna izolaciona komora.

Predviđeni energet za grejanje hale je gas, a prema rečima Gajevića, ovi objekti su već potvrđeni kao najbolje rešenje za korišćenje otvorenih bazena i u zimskom periodu.

- Investiciono su višestruko povoljniji, a troškovi održavanja su uglavnom manji nego kod standardnih zatvorenih bazena – objasnio je naš sagovornik.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;