INFONET-468X60-BANNER

Izmenom prostornog plana Vladičin Han dobio još jednu petlju na autoputu

15.03.2012. | E-kapija

Izmenama i dopunama prostornog plana područja infrastrukturnog koridora Niš-granica Republike Makedonije, opština Vladičin Han dobija, pored petlje "Vladičin Han", i petlju "Gramađe" u ravni Industrijske zone, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Slika - Vladičin Han

Izgradnjom ove petlje, stvaraju se svi preduslovi za nastavak realizacije regionalne industrijske zone, robno-transportnog centra i teretne železničke stanice sa značajnim udelom teretnog tranzitnog saobraćaja. Takođe, petlja "Gramađe" biće i u funkciji veze autoputa sa južnim i jugozapadnim delovom opštine kao i sa gradskim centrom u Vladičinom Hanu.

Petlja "Vladičin Han" imaće, kao glavnu, funkciju veze autoputa sa severnim delom opštine i gradskim jezgrom Vladičin Han, ali i funkciju veze sa područjem opštine i gradskim jezgrom u Surdulici i turističkim centrom na Vlasini.

Južno od petlje "Gramađe", predviđena je i izgradnja obostrano smaknutog motela "Vladičin Han" tip 1 sa mogućnošću dvonamenskog korišćenja za tranzitne i goste van koridora autoputa. Pored ovog motela, predviđena je izgradnja ostalih pratećih sadržaja kao što su nadvožnjaci, podvožnjaci, benziske stanice, elektroenergetski vodovi i trafo stanice za potrebe napajanja tunela, naplatnih rampi, osvetljenja itd.

Republička agencija za prostorno planiranje oglasila je javni uvid u vezi nacrta izmena i dopuna prostornog plana područja infrastrukturnog koridora Niš-granica Republike Makedonije u periodu od 5. marta do 3. aprila 2012. godine. Nacrt prostornog plana biće izložen na javni uvid svakog radnog dana od 9 do 14 časova u zgradama skupština gradova Niša, Leskovca i Vranja i skupština opština Merošina, Doljevac, Gadžin Han, Vlasotince, Vladičin Han, Bujanovac i Preševo.

Javna prezentacija Nacrta prostornog plana biće održana dana 23. marta 2012. godine sa početkom u 11 časova u skupštinskoj sali Gradske uprave grada Niša, ulica Nikole Pašića 24.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;