Izmenom prostornog plana Vladičin Han dobio još jednu petlju na autoputu

15.03.2012. | E-kapija

Izmenama i dopunama prostornog plana područja infrastrukturnog koridora Niš-granica Republike Makedonije, opština Vladičin Han dobija, pored petlje "Vladičin Han", i petlju "Gramađe" u ravni Industrijske zone, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Slika - Vladičin Han

Izgradnjom ove petlje, stvaraju se svi preduslovi za nastavak realizacije regionalne industrijske zone, robno-transportnog centra i teretne železničke stanice sa značajnim udelom teretnog tranzitnog saobraćaja. Takođe, petlja "Gramađe" biće i u funkciji veze autoputa sa južnim i jugozapadnim delovom opštine kao i sa gradskim centrom u Vladičinom Hanu.

Petlja "Vladičin Han" imaće, kao glavnu, funkciju veze autoputa sa severnim delom opštine i gradskim jezgrom Vladičin Han, ali i funkciju veze sa područjem opštine i gradskim jezgrom u Surdulici i turističkim centrom na Vlasini.

Južno od petlje "Gramađe", predviđena je i izgradnja obostrano smaknutog motela "Vladičin Han" tip 1 sa mogućnošću dvonamenskog korišćenja za tranzitne i goste van koridora autoputa. Pored ovog motela, predviđena je izgradnja ostalih pratećih sadržaja kao što su nadvožnjaci, podvožnjaci, benziske stanice, elektroenergetski vodovi i trafo stanice za potrebe napajanja tunela, naplatnih rampi, osvetljenja itd.

Republička agencija za prostorno planiranje oglasila je javni uvid u vezi nacrta izmena i dopuna prostornog plana područja infrastrukturnog koridora Niš-granica Republike Makedonije u periodu od 5. marta do 3. aprila 2012. godine. Nacrt prostornog plana biće izložen na javni uvid svakog radnog dana od 9 do 14 časova u zgradama skupština gradova Niša, Leskovca i Vranja i skupština opština Merošina, Doljevac, Gadžin Han, Vlasotince, Vladičin Han, Bujanovac i Preševo.

Javna prezentacija Nacrta prostornog plana biće održana dana 23. marta 2012. godine sa početkom u 11 časova u skupštinskoj sali Gradske uprave grada Niša, ulica Nikole Pašića 24.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...