INFONET-468X60-BANNER

Prostorni planovi veoma važni za potencijalne investitore

09.03.2012. | E-kapija

Prostorni planovi za sedam rubnih opština Beogarad veoma su važni za korišćenje, uređenje i zaštitu prostora, kao i za buduće investicije na teritoriji Surčina, Lazarevca, Barajeva, Obrenovca, Mladenovca, Grocke i Sopota, rekao je za "Beoifo" Dejan Vasović, glavni gradski arhitekta. Izvesno je da će se na sednici Skupštine grada danas, pred odbornicima naći predlozi prostornih planova opštine Lazarevac i dela opštine Surčin.

On je rekao da je još jedan nacrt plana bio je tokom proteklog meseca na javnom uvidu, i to za opštinu Barajevo, a do 21. marta stručnjaci i građani mogu da se upoznaju i izjasne i o predloženom prostornom planu za opštinu Obrenovac.

– Prostorni planovi veoma su važni za sve opštine jer zapravo predstavljaju razradu i implementaciju dokumenata višeg ranga i planski usmeravaju potencijalnu gradnju. Druga veoma važnja činjenica jeste to što će opštine zahvaljujući prostornim planovima moći da za skoro 90% svoje teritorije direktno sprovedu postupke za dobijanje lokacijskih dozvola ili za izradu urbanističkih projekata. Sve ovo umnogome će ubrzati čitavu proceduru gradnje na ovim opštinama i tako stvoriti uslove za veća ulaganja – kazao je Vasović.

Kad je reč o opštini Mladenovac, nacrt plana biće na javnom uvidu od 12. marta do 12. aprila, a javna sednica Komisije za planove planirana je za 24. april. U fazi finalne izrade su i planovi za Grocku i Sopot. Obrađivač svih planova je Urbanistički zavod Beograda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;