INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja poslovnih i stambenih objekata na 15 hektara u Nišu

31.01.2012. | Beta

Predstavnici američke kompanije "Clean earth capital" i grada Niša potpisali su juče ugovor o kupoprodaji zemljišta nekadašnje kasarne "Bubanjski heroji", a na kojem bi američka kompanija trebalo da gradi poslovne i stambene objekte.

Slika - Teritorija "Bubanjskih heroja"

Ugovor su potpisali vlasnik kompanije "Clean earth capital" Filip Bej i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, a potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

Američka kompanija kupila je 15 hektara zemljišta u kasarni Vojske Srbije "Bubanjski heroji" u Nišu i trebalo bi da u projekat izgradnje stambeno poslovnog kompleksa uloži oko 60 miliona evra.

Ambasadorka SAD Meri Vorlik rekla je da je investicija kompanije "Clean earth capital" dobar primer ekonomske saradnje između SAD i Srbije.

- Veliki sam optimista da će u narednom periodu ove godine biti objavljne nove investicije kompanija iz SAD u Srbiju - rekla je Vorlik nakon potpisivanja ugovora u Nišu.

Ona je kazala da očekuje da će od uspeha projekta u Nišu i drugi američki investitori biti ohrabreni da ulažu u ovaj deo Srbije.

Vlasnik "Clean earth capital" Filip Bej je rekao da će prvi građevisnki radovi na lokaciji kasarne Bubanjski heoriji započeti za šest do osam meseci.

Na zemljištu kasarne Bubanjski heroji, površine 15 hektara, gradiće se stambeno - poslovni kompleks sa uređenim parkovskim površinama, tržnim centrima, bioskopom, zdravstvenim i školskim objektima.

Kompanija iz Amerike zemljište je kupila za oko 1,5 miliona evra sredinom novembra 2011. godine.

Povezene vesti:

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;