Srbija i Slovenija zajednički grade u Istočnoj Evropi

26.01.2012. | Beta

U Beogradu je juče osnovan Međunarodni konzorcijum za građevinarastvo "Feniks" u kojem je oko 40 srpskih i slovenačkih građevinskih firmi.

Članice "Feniksa", kako su saopštili osnivači konzorcijuma, zapošljavaju oko 30.000 radnika i imaju godišnji obrt veći do 4 milijarde evra.

Dogovoreno je da udruženi građevinari nastupaju na globalnom tržištu, a posebno na trećim tržištima kao što su istočna Evropa, Severna Afrika, Bliski i Srednji istok.

- Međunarodni konzorcijuna za građevinarstvo "Feniks" omogućiće domaćim firmama iz oblasti gradnje bolje pozicioniranje na tržištu, priliku za učešće u internacionalnim projektima i zajedničku saradnju sa firmama iz regiona - istaknuto je u saopštenju.

Inicijativa za osnivanje "Feniks"-a pokrenuta je prošle godine na "Samitu 100 biznis lidera" u Aranđelovcu, a danas je dogovoreno da kopredsedavajući tog konzorcijuma budu predstavnici slovenačke firme "Hidia" i srpskog "PSP-Farmana", Iztok Seljak i Branislav Grujić.

Konzorcijum je, kako je saopšteno, otvoren i za druge građevinske firme.

Privredna komora Srbije, kako je Beti rekao sekretar Odbora za građevinarstvo, Goran Rodić, nije učestovala u osnivanju "Feniks"-a.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...