Srbija i Slovenija zajednički grade u Istočnoj Evropi

26.01.2012. | Beta

U Beogradu je juče osnovan Međunarodni konzorcijum za građevinarastvo "Feniks" u kojem je oko 40 srpskih i slovenačkih građevinskih firmi.

Članice "Feniksa", kako su saopštili osnivači konzorcijuma, zapošljavaju oko 30.000 radnika i imaju godišnji obrt veći do 4 milijarde evra.

Dogovoreno je da udruženi građevinari nastupaju na globalnom tržištu, a posebno na trećim tržištima kao što su istočna Evropa, Severna Afrika, Bliski i Srednji istok.

- Međunarodni konzorcijuna za građevinarstvo "Feniks" omogućiće domaćim firmama iz oblasti gradnje bolje pozicioniranje na tržištu, priliku za učešće u internacionalnim projektima i zajedničku saradnju sa firmama iz regiona - istaknuto je u saopštenju.

Inicijativa za osnivanje "Feniks"-a pokrenuta je prošle godine na "Samitu 100 biznis lidera" u Aranđelovcu, a danas je dogovoreno da kopredsedavajući tog konzorcijuma budu predstavnici slovenačke firme "Hidia" i srpskog "PSP-Farmana", Iztok Seljak i Branislav Grujić.

Konzorcijum je, kako je saopšteno, otvoren i za druge građevinske firme.

Privredna komora Srbije, kako je Beti rekao sekretar Odbora za građevinarstvo, Goran Rodić, nije učestovala u osnivanju "Feniks"-a.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...