Luka "Novi Sad" i "Novosadski sajam" izuzeti iz privatizacije

26.03.2009. | Beta

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je juče (25. mart 2009. godine) u Novom Sadu da je to ministarstvo prihvatilo inicijativu Izvršnog veća Vojvodine da se Luka "Novi Sad" i Novosadski sajam izuzmu iz procesa privatizacije.

Kako je navedeno u saopštenju sa jučerašnjeg sastanka Dinkića sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem, ta institucija je u decembru prošle godine zatražila izuzimanje pomenutih preduzeća iz privatizacije.

Dodaje se da je to zatraženo na osnovu iskustava koja postoje u evropskim zemljama kada se radi o takvoj vrsti kompanija.

- Obe kompanije imaju izuzetan regionalni značaj i cilj rešavanja njihovog budućeg statusa je očuvanje reputacije regionalnog vojvođanskog brenda - rekao je Pajtić.

U saopštenju je navedeno da je dogovoreno da se u Vojvodini sačine predlozi za organizacionu i statusnu transformaciju Luke "Novi Sad" i Novosadskog sajma, pri čemu će se koristiti iskustva takvih privrednih organizacija iz okruženja i Evrope.

Dodaje se da će naredne sedmice Vladi Srbije biti upućen i predlog za rešavanje problema duga Dnevnik holdinga, sačinjen na osnovu zahteva Izvršnog veća Vojvodine.

Dinkić je predsedniku pokrajinske vlade predstavio i Prednacrt zakona o regionalnom razvoju koji, kako je rekao, predviđa osnivanje vojvođanske razvojne agencije, koja će imati pravo da akredituje oblasne razvojne agencije na svojoj teritoriji.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...