INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Luka "Novi Sad" i "Novosadski sajam" izuzeti iz privatizacije

26.03.2009. | Beta

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je juče (25. mart 2009. godine) u Novom Sadu da je to ministarstvo prihvatilo inicijativu Izvršnog veća Vojvodine da se Luka "Novi Sad" i Novosadski sajam izuzmu iz procesa privatizacije.

Kako je navedeno u saopštenju sa jučerašnjeg sastanka Dinkića sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem, ta institucija je u decembru prošle godine zatražila izuzimanje pomenutih preduzeća iz privatizacije.

Dodaje se da je to zatraženo na osnovu iskustava koja postoje u evropskim zemljama kada se radi o takvoj vrsti kompanija.

- Obe kompanije imaju izuzetan regionalni značaj i cilj rešavanja njihovog budućeg statusa je očuvanje reputacije regionalnog vojvođanskog brenda - rekao je Pajtić.

U saopštenju je navedeno da je dogovoreno da se u Vojvodini sačine predlozi za organizacionu i statusnu transformaciju Luke "Novi Sad" i Novosadskog sajma, pri čemu će se koristiti iskustva takvih privrednih organizacija iz okruženja i Evrope.

Dodaje se da će naredne sedmice Vladi Srbije biti upućen i predlog za rešavanje problema duga Dnevnik holdinga, sačinjen na osnovu zahteva Izvršnog veća Vojvodine.

Dinkić je predsedniku pokrajinske vlade predstavio i Prednacrt zakona o regionalnom razvoju koji, kako je rekao, predviđa osnivanje vojvođanske razvojne agencije, koja će imati pravo da akredituje oblasne razvojne agencije na svojoj teritoriji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;