INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izmene i dopune Regionalnog prostornog plana Beograda

22.09.2011. | E-kapija

Odbornici Skupštine grada Beograda na jučerašnjoj sednici doneli su izmene i dopune Regionalnog prostornog plana administrativnog područja grada Beograda.

Prema rečima Slobodana Dimitrijevića, pomoćnika gradskog sekretara za uzbanizam i građevinske poslove, ovaj plan uz Generalni urbanistički plan, kao i planovi generalne regulacije koji će se usvajati krajem ove i početkom sledeće godine, praktično zamenjuje planski osnov na teritoriji čitavog grada. Izrada je poverena Urbanističkom zavodu Beograda.

Pored toga, donet je i Plan generalne regulacije za deo teritorije opštine Rakovica: Jelezovac – Sunčani breg, zatim tri plana detaljne regulacije, Izmena i dopuna plana detaljne regulacije za saobraćajni potez Unutrašnjeg magistralnog prstena od saobraćajnice T6 do Pančevačkog mosta, te odluke o izradi planova detaljne i generalne regulacije.

Odbornici su doneli i Plan postavljanja tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na javnim površinama, za područje gradske opštine Lazarevac. Plan predviđa postavljanje 136 objekata, od toga 39 samostalnih pokretnih privremenih objekata i 97 pokretnih privremenih objekata uz maloprodajne. Plan je donet na period od dve godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;