INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dulić zadovoljan, Mrkonjić originalan

19.09.2011. | S.V. - I.K. | Alo!

Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u intervjuu za dnevni list Alo!, između ostalog je rekao i da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u svim oblastima koje njegovo ministarstvo pokriva i pored ogromnih problema koji su ih sve vreme pratili.

"Do kraja mandata planiramo da zaposlimo 10.000 ljudi u zelenoj ekonomiji, očistimo najzaprljanije delove zemlje, izgradimo 30 reciklažnih centara po Srbiji, veliki broj modernih deponija, završimo hiljade stanova širom Srbije, dovršimo stadione, hale sportova, bazene, obdaništa, zdravstvene i kulturne ustanove, obezbedimo narodu izvesnu legalizaciju za manje para i, najzad, uvedemo red u sve naše oblasti... Da uradimo isto kao sa Avalskim tornjem - da najzad u Srbiji nešto završimo kvalitetno i da se svi time ponose.", kaže ministar Dulić.

U vezi sa realizacijom projekta izgradnje subvencionisanih stanova kaže: "Izgradnja naselja od 5.000 stanova na mestu kasarne Stepa Stepanović je najveći građevinski projekat od raspada SFRJ. Ponosan sam što sam bar malo u tome učestvovao. Kao posledica ove i sličnih investicija iza kojih stoji država, imamo podatak da već drugi kvartal domaća građevinska industrija beleži rast. Planiramo da do kraja godine po istom principu započnemo radove na lokaciji Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu. Taj model ćemo preneti i na gotovo sve velike gradove u zemlji gde će se graditi 1.700 stanova za koje je finansiranje obezbeđeno".

O saradnji sa kolegom Mrkonjićem, s obzirom na to da im se ponekad prepliću ingerencije, a uz to, Mrkonjić i često kritikuje rad funkcionera iz DS-a, ministar Dulić kaže:
"Mrka je dosta specifičan i ima originalne metode rada, za mlađe generacije često neshvatljive. Na sreću, znamo se dobro i sarađujemo bez ikakvih problema. Često sa njim nije lako, ali sam siguran da iza svakog njegovog poteza stoje iskrene namere. Želim mu da završi sva svoja dela."

 

 

Komentari: 1

arhitekta pred otkazom /jer nema posla 29.09.2011 12.39.41

da li vi i ja zivimo u istoj zemlji?

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;