SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Promenjen direktor "Delta legala"

08.03.2009. | B92

Aleksandar Lukić, vlasnik preduzeća “Delta legal”, koji je u pritvoru zbog sumnje da je prevario mnoge građane, nije više direktor tog preduzeća, saznaje B92.

Na tu funkciju imenovana je Lukićeva nekadašnja saradnica Slavica Nenadović. Nenadovićeva za B92 kaže da nije tu da prikriva dokaze o prevarama pri izgradnji stanova, već da povede računa o preduzeću dok Lukić ne izađe iz pritvora.

Slavica Nenadović potvrdila je za B92 da je pre dva meseca imenovana za direktorku “Delta Legala”, koji je još uvek u vlasništvu Aleksandra Lukića.

Iako nije želela pred kamere, objasnila je da je tokom 2002. i 2003. godine radila za Aleksandra Lukića i da ju je on pozvao da mu uradi završni račun i povede računa o preduzeću za vreme njegovog boravka u pritvoru, ali ne i da nastavi gradnju započetih objekata.

“Izgradnja stanova se možda nastavi, ali je za taj posao ključan ‘Stankom’, jer je na snazi zabrana raspolaganja stanovima koju je on izdejstvovao. Zakonski geldano, bez saglasnosti ‘Stankoma’, ja nemam prava da vraćam radnike na gradilište. Veštačenje je u toku i ja se nadam da će uskoro biti gotovo. Ne želim da se petljam u sukob ‘Stankoma’ i Lukića i sebi pravim probleme. Ne mogu da se nosim s takvim poroblemom", navela je Slavica Nenadović.

Nenadovićeva kaže da nije imenovana za direktorku “Delta legala” kako bi na bilo koji način uticala na istražni proces o Lukiću, koji je u toku.

Međutim, građani koji su od njega kupili stanove nisu u to uvereni, jer je Lukić u pritvoru od 21. novembra prošle godine i zbog mogućeg ponavljanja krivičnog dela.

Oni strahuju da je ovo novi pokušaj Lukića da izađe na slobodu.

“S obzirom da je on bio direktor ‘Delta legala’, postavljanjem drugog lica za direktora ‘Delta legala’ dobija se mogućnost njegovog rasterećenja, odnosno mogucnost njegovog izlaska iz pritvora, ukoliko direktor više, navodno, ne može da ponovi to krivično delo“, kaže advokat Vladan Zlatić.

Ipak, Aleksandru Lukiću je krajem februara ponovo produžen pritvor.

On se tereti da je prodavao stanove u tzv. “sivoj fazi“ bez evidencije i na taj način zaradio više od dva miliona evra.

Takođe, tereteti se i da nije platio poreze i ostale naknade od oko 64 miliona dinara, za period od 11. maja 2004. do 18. aprila 2008. godine.

Računi "Delta legala" blokirani su od 14. februara 2006. zbog neplaćenih dugovanja, čiji je ukupan iznos veći od 317 miliona dinara.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;