INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja Centra za promociju nauke u Beogradu

11.07.2011. | E-kapija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Božidar Đelić izjavio je da će realizacija svih planiranih projekata iz oblasti naučno-tehnološke infrastrukture biti nastavljena nesmetano.

Đelić je u izjavi za agenciju Tanjug naveo da su počeli radovi na zgradi Univerziteta u Novom Sadu, na Fakultetu za tehničke nauke i na Prirodnjačkom centru u Svilajncu. On je podsetio na to da će Prirodnjački centar u Svilajncu, gde su radovi počeli pre približno deset dana, funkcionisati kao programski deo Centra za promociju nauke i u njemu će učenici moći da saznaju mnogo toga o evoluciji, klimatskim promenama, kako je nastao život na planeti i slično.

Kada je reč o daljim planovima u oblasti naučno-tehnološke infrastrukture, potpredsednik Vlade je ukazao na to da se očekuje početak radova u Tehnološkom parku na Zvezdari i radova na otvaranju Centra za matične ćelije u Kragujevcu, kao i tehnološkim parkovima u Kragujevcu i Nišu.

On je podsetio na to da je postignut dogovor da se porodicama 140 naučnika, koji već godinama čekaju krov nad glavom, dodele stanovi u lameli u bloku 32A na Novom Beogradu.

Prema njegovim rečima, u toku je razrada i idejnog projekta za izgradnju Centra za promociju nauke u Beogradu i, ukoliko se usaglasi jedan broj elementa, u narednim nedeljama može početi izgradnja tog centra.

Đelić je podsetio na to da je izgradnja tog centra predviđena finansijskim ugovorom koji je Vlada Srbije potpisala sa Evropskom investicionom bankom u martu prošle godine, a vrednost projekta iznosi 5,5 miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;