Danas otvaranje novog vračarskog trga

03.06.2011. | Beta

Danas, na uglu ulica Njegoševe i Maksima Gorkog, predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, predstaviće javnosti novi trg na Vračaru.

(Branimir Kuzmanović)

Ovaj prostor dugo godina je bio zapušten, na njemu su bili kiosci, nelegalne tezge ili su se parkirali automobili. Na inicijativu građana, opština Vračar uredila je površinu na uglu ulica Maksima Gorkog i Njegoševe kao moderno dizajniran javni prostor.

Na ovom mestu je visoka frekvencija kretanja građana i svi će ubuduće prolaziti ili se odmoriti na trgu sa zelenilom, fontanom i klupama.

Uređenje novog trga je primer kako skromnim sredstvima može da se uredi zapuštena gradska površina. Projekat je uradila arhitekta Jovana Miletić kao studentski rad, a doprinos uređenju ovog prostora dali su i stručnjaci javnih komunalnih preduzeća "Gradske pijace", "Beogradski vodovod i kanalizacija" i "Javno osvetljenje".

 
Share |

Komentari: 1

Zoran 05.06.2011 11.25.09

Naravno da je lepo sto je ovaj trg otvoren.Bilo bi jos lepse kada bi se regulisao "kvantas" na Kalenicevoj pijaci i kada bi se postojali javni toaleti za desetine ljudi koji spavaju na ulici i u kamionima pored pijace. I higijena bi se unapredila.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...