INFONET-468X60-BANNER

Objavljen spisak projekata u užem izboru za Trimo Urban Crash. Sada je red na javnost

11.03.2011. | Gradjevinarstvo.rs

8. marta počelo je glasanje za najbolji studentski arhitektonski projekat koji će da oživi naselje Fužine u slovenačkoj prestonici Ljubljani.

Do 23. marta, posetioci sajta mogu da glasaju za 30 projekata u užem izboru, koji su odabrani od 363 konkursna rešenja predata na izbor desetočlanom međunarodnom stručnom žiriju. Pobedničko rešenje biće izgrađeno na lokaciji ovog leta.

Na kraju zasedanja, Miloš Florijančič, kustos takmičenja, izjavio je: "Tražili smo originalnost, tip kontakta koji projekat uspostavlja sa lokacijom, kao i kontakt koji će lokacija da uspostavi sa svojom okolinom. Pobedničko rešenje treba da ponudi novu funkcionalnost i obećanje novih aktivnosti u Fužinama."

Članovi međunarodnog stručnog žirija Trimo Urban Crash 2011 sreli su se sa Tatjanom Fink, glavnom direktorkom Trima. Sleva na desno: Mitja Vovko, Goran Vojnović, Miloš Florijančič, Boris Levjant, Patricija Di Monte, Kristofer Prokter, Tatjana Fink, Miloš Ebner, Jan Ledvon i Janez Koželj.

Pobedničko rešenje, koje sakupi najviše glasova žirija i javnosti, biće izgrađeno na lokaciji u Fužinama, najvećem stambenom naselju u slovenačkoj prestonici Ljubljani, ovog leta. Autor pobednik biće nagrađen letnjim semestrom na međunarodno priznatoj školi arhitekture, a autori projekata u užem izboru prisustvovaće Trimo arhitektonskoj radionici u Sloveniji.

Na takmičenje, koje po treći put organizuje Trimo, stigla su 363 projektna rešenja za multinamenske tribine od studenata arhitekture i dizajna iz 56 zemalja.

Linkovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

OBO BETTERMANN
OBO BETTERMANN
STARA PAZOVA
www.obo.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;