INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ćićevac odustaje od postrojenja za opasni otpad

01.03.2011. | Blic

Opština Ćićevac odustaje od projekta koji predviđa izgradnju postrojenja za fizičko-hemijski tretman neorganskog tečnog otpada. Ovakva odluka doneta je nakon uvida u elaborat koji je Institut "Kirilo Savić" uradio za potrebe Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Sredinom januara oko 1.000 građana Ćićevca, Pojata i drugih mesta protestovalo je protiv izgradnje postrojenja, a pre desetak dana protesti su održani i u selu Drenovac u paraćinskoj opštini, koje se graniči sa opštinom Ćićevac.

- Uspeli smo da dođemo do elaborata koji je Institut "Kirilo Savić" uradio za Ministarstvo životne sredine i tamo smo našli neke detalje o kojima nismo bili informisani prilikom prvobitnih razgovora. Elaboratom je predviđeno da po zatvaranju postrojenja deo otpada bude zakopan - rekao je Dragan Čapkunović, predsednik Skupštine opštine Ćićevac.

- Takođe, nije bilo reči ni o tretmanu cijanida koji se pominje o elaboratu. Pored toga, elaborat predviđa i privremeno skladištenje opasnih materija do njihovog transporta u inostranstvo ili na neku drugu lokaciju. Zbog svega mi ne možemo da prihvatimo da se takvo postrojenje gradi u našoj komuni - kaže Dragan Čapkunović.

Čapkunović je za 2. mart na inicijativu odborničke većine koju čine DS, SPO i DHSS zakazao sednicu Skupštine opštine Ćićevac na kojoj će biti stavljene van snage sve odluke i aktivnosti vezane za izgradnju postrojenja za fizičko-hemijski tretman neorganskog tečnog otpada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;