SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Waker Neuson neće odustati od investicije u Lapovu

28.01.2009. | Beta

Austrijsko-nemački koncern Waker Neuson neće odustati od izgradnje fabrike građevinskih mašina u Lapovu, vredne 40 miliona evra, uprkos problemima sa kojima se suočava, rečeno je agenciji Beta u opštini Lapovo.

"Sigurni smo da i pored problema u Kragujevcu firma Vaker Nojson neće odustati od investicije u opštini Lapovo, gde je kupila 35 hektara zemljišta za izgradnju fabrike vredne 40 miliona evra", kazao je predsednik Opštine Lapovo Dragan Zlatković.

Ta firma je zakupila proizvodnu halu preduzeća Tehnika Tankosić iz Kragujevca i počela obuku 50 radnika.

Kako je naveo Zlatković, radnici Tehnike Tankosić ne dozvoljavaju zakupcima da uđu u halu, jer im vlasnik te firme nije isplatio zarade i nezadovoljni su privatizacijom, zbog čega je firma Vaker Nojson zatražila pomoć od Agencije za privatizaciju i Ministarstva ekonomije.

Zlatković je rekao da je ugovor sa firmom Vaker Nojson zaključen pre godinu i po dana i da je Opština Lapovo investitora oslobodila većine lokalnih dažbina u periodu od 10 godina.

Prema Zlatkovićevim rečima, izgradnja fabrike treba da počne u aprilu ove godine, kada bude usvojen Generalni urbanistički plan Lapova, a u novoj fabrici biće zaposleno između 500 i 1000 radnika.Zlatković je rekao da je Lapovo interesantna zona i za druge inostrane investitore.

"Firma Kronošpan je počela izgradnju fabrike u Lapovu, a u toku su razgovori o realizaciji ugovora sa austrijskom firmom Hedel Majer za izgradnju logističkog centra za 75 hiljada vozila na površini od 35 hektara", rekao je Zlatković. On je najavio dolazak još jedne firme iz Londona koja je zainteresovana da kod auto puta gradi logistički centar za robu široke potrošnje na površini od oko 30 hektara.

Srpska firma Forma ideale kupila je u Lapovu zemljište za izgradnju fabrike koja će zaposliti 250 radnika.

Waker Neuson je juče objavio i veliki uspeh na međunarodnoj sceni - Construction Equipment magazine objavio je listu 100 najboljih noviteta u oblasti građevinske mehanizacije za 2008. godinu među kojima se našlo čak pet proizvoda ovog proizvođača.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;