INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija regionalnog puta od Svrljiga do Babinog zuba

22.09.2010. | eKapija

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović otvorila je juče radove na rekonstrukciji regionalnog puta od Svrljiga do Kalane prema Babinom zubu, u okviru planiranog razvoja infrastrukture i razvoja turističkog centra na Staroj planini.

Kalanović je tom prilikom istakla da je reč o regionalnom putu dužine približno 50 kilometara i naglasila da će rekonstrukcija te saobraćajnice doprineti ekonomskom i turističkom razvoju istočne Srbije, kao i privlačenju većih investitora, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Ona je ukazala na to da je veoma važno da se poveća atraktivnost Stare planine kao turističkog i skijaškog centra, i ocenila da to nije moguće bez razvoja infrastrukture.

Prema njenim rečima, saobraćajnica će biti značajna i za ekonomski razvoj opština Svrljig, Pirot i Knjaževac, s obzirom na to da predstavlja najkraću trasu do planinskog vrha Babin zub.

Takođe, Kalanović je istakla da su započeti radovi na prvoj deonici od centra Svrljiga do mesta Beloinje u dužini od 2,7 kilometara, i napomenula da je rok za završetak te deonice 45 dana.

To će, kako je objasnila, biti moderna saobraćajnica široka devet metara, pri čemu se radovi finansiraju sredstvima NIP-a u vrednosti od približno 60 miliona dinara.

Kalanović je posetila i selo Belo Polje, koje se nalazi na 13 kilometara od Pirota i jedino je selo u ovoj opštini koje beleži konstantan rast nataliteta. Deca iz Belog Polja nemaju vrtić, školu i igralište, i u školu svakoga dana putuju u Pirot.

Ona je obišla i industrijsku zonu u Pirotu, gde je resorno ministarstvo finansiralo izgradnju unutrašnje saobraćajnice "Sedam" i komunalno i elektro opremanje ove zone.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;