INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Projektomontaža na Beogradskom sajmu

31.12.2008. | eKapija

Posle investicija u Hali 3 Beogradskog sajma, u kojoj su 2006.godine izuzetno uspešno realizovani radovi na rekonstrukciji kompletnih termotehničkih instalacija, Projektomontaža je nedavno ugovorila slične radove i u Hali 1.

Naime, preduzeće Projektomontaža a.d. iz Beograda i DP Beogradski sajam su 15.12.2008. godine potpisali ugovor vredan 167 milona dinara, a predmet Ugovora su radovi na instalacijama grejanja, ventilacije, hlađenja, elektromotornog razvoda i pratećih građevinsko-zanatskih radova u Hali 1 Beogradskog sajma.

U Hali 1 će se menjati kompletne termotehničke instalacije u skladu sa projektnom dokumentacijom koju je izradila projektantska kuća KGH Dorćol iz Beograda. Naime, menja se toplotna i rashladna podstanica, 4 komore za klimatizaciju (svaka po 100.000 m3/h vazduha), vrši se demontaža postojećih i montaža novih 120 tona kanala za klimatizaciju, zamenjuju se svi elementi za distribuciju vazduha, ugrađuju se nove elektroenergetske instalacije, instalacije motornog pogona, novi sistem za automatsku kontrolu i upravljanje, kao i instalacije vodovoda i kanalizacije.

Sve ovo rezultovaće time da se u Hali 1, sportske aktivnosti koje su predviđene za vreme trajanja Univerzijade 2009. i buduće sajamske manifestacije održavaju u klimatizovanom prostoru na zadovoljstvo svih korisnika.

Ugovoreni rok za izvođenje radova je kratak i usklađen sa kalendarom sajamskih manifestacija za 2009. godinu. Do početka sajma turizma koji će se održati u periodu od 26.02.2009 - 01.03.2009 radovi u izložbenom delu hale moraju biti završeni, a sistem spreman za grejanje.

- Partner na ovom projektu nam je Traco-invest, a siguran sam da će, kao i mnogo puta do sada, Projektomontaža kvalitetno i u ugovorenim rokovima završiti sve radove i omogućiti nesmetan rad Sajma za vreme budućih manifestacija – izjavio je urednicima eKapije izvršni direktor Projektomontaže, Zoran Krstić.

Projekat vodi mašinski inženjer Siniša Kuribak, koji je uspešno vodio i izvođenje radova na Hali 3, kao i izuzetno kompleksne radove na zgradi Metals banke u Novom Sadu.

Dobijanje ovog posla je kruna na vrlo uspešnu poslovnu 2008.godinu, u kojoj je Projektomontaža izvela niz objekata od kojih su najznačajniji Pametna kuća „B2“- Terazijska terasa, Univerzitetsko naselje-blok 67, rekonstrukcija toplodalekovoda i kotlarnica u Pančevu i Subotici za E.A.R., crpna stanica "Štrand" u Novom Sadu za KFW, niz infrastrukturnih objekata u Šapcu, kanalizacija u Borči, granični prelazi Sremska Rača, Trbušnica i Jabuka, Urgentni centar u Novom Sadu, Sportski centar "Košutnjak" , arheološko nalazište "Lepenski vir" – ističe na kraju razgovora Zoran Krstić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;