INFONET-468X60-BANNER

Štrajk u Fabrici vijaka Gradac

12.04.2010. | Beta

Stotinu radnika Fabrike vijaka Gradac u Valjevu od danas je u štrajku zbog toga što poslovodstvo nije ispunilo njihove zahteve za isplatu zaostalih zarada, zdravstvenog osiguranja i povezivanja radnog staža.

Radnici su novinarima rekli da će štrajkovati do poništenja privatizacija, da su organizovana danonoćna dežurstva, te da štrajkači neće napuštati fabrički krug do ispunjenja zahteva.

Štrajkači tvrde da nisu uspeli da vlasniku fabrike Dušanu Sekuliću predoče zahteve, jer je poslednji put u Gradcu bio početkom januara.

Radnici su rekli da pored velikih gubitaka i konstantne blokade računa, zaposlenima u Gradcu radni staž nije povezan 18 meseci, zdravstveno osiguranje nije uplaćeno od decembra 2008, a radnici zarade nisu primili šest meseci.

Zamenik valjevskog gradonačelnika Stanko Terzić potvrdio je medijima da je od Centra za kontrolu privatizacija u Srbiji obavešten da uskoro ističe rok od 30 dana u kojem je vlasniku Gradca naloženo da odgovori na primedbe radnika o načinu raspolaganja imovinom.

Terzić je dodao da bi eventualne nepravilnosti, na koje ukazuju zaposleni, mogao biti razlog za raskid kupoprodajnog ugovora sa Sekulićem.

Fabrika vijaka Gradac je, sa 315 zaposlenih, na aukciji u februaru 2006. godine za 81 milion dinara kupio Dušan Sekulić. Sekulić je vlasnik internacionalne kompanije SKAB i živi u Moskvi.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;