INFONET-468X60-BANNER

Radovi najintenzivniji na Savskom trgu

30.03.2020. | M. V. | Blic

Mnoga gradilišta u Beogradu su i dalje aktivna, kako državna tako i privatna (pa čak ima i pritužbi iz pojedinih delova grada da se radi i nakon policijskog časa), a čini se da su radovi najintenzivniji na Savskom trgu. Uveliko je počelo postavljanje temelja na uglu Nemanjine i Savske ulice gde će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

Na dubini od pet metara postavljeni su šipovi, a trenutno je u toku betoniranje temeljnog venca na kojem će biti postavljen spomenik visine 23 metra.

Budući izgled Savskog trga

Budući izgled Savskog trga (izvor: Beobuild / MGSI / Fenwick Iribarren Architects)

– Trebalo je da danas (30.03.2020) bude postavljen spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu, ali je to odloženo zbog situacije sa epidemijom virusa korona. Mi ćemo sve pripremiti za postavljanje spomenika i čim se situacija normalizuje, spomenik će biti dopremljen iz Moskve, iz ateljea vajara Aleksandra Rukavišnikova i odmah ćemo početi da ga postavljamo – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Na potezu od Nemanjine ka Karađorđevoj ulici uveliko su postavljene šine, te će svi uslovi za tramvajski saobraćaj postojati znatno pre nego što u prestonici bude normalizovan javni gradski prevoz.

– Planirano je da saobraćajne površine na Savskom trgu budu gotove do polovine aprila, a kompletni radovi do kraja juna – rekao je gradski urbanista Marko Stojčić za Beoinfo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;