Koridori pri kraju - još 90km auto-puta

10.06.2016. | B92

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da su projekti u putnoj infrastruktri koji se realizuju i pripremaju vredni oko 5,5 milijardi evra. Takođe je najavila da će ove godine biti završeno još 90 km auto-puta.

- Trenutna vrednost naših projekata u putnoj infrastrukturi je 3,2 milijarde evra, a pripremamo i nove projekte i to je još dve do dve i po milijarde evra - rekla je Mihajlovićeva, koja je otvorila drugi „Srpski kongres putara“, koji je okupio više od 300 domaćih i stranih učesnika.

Mihajlovićeva je kazala da je među novim projektima i gradnja auto-puta Niš-Merdare.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Prvi kongres je bio pre dve godine i tada je bilo puno skeptika kada sam govorila, ali ponosna sam na to što smo ispunili sve što smo obećli u prethodne dve godine jer to može da se vidim golim okom - naglasila je Mihajlovićeva istučući da je ponosna na putare.

Mihajlovićeva je naglasila da je u prethodne dve godine izgrađeno 170 km auto-puta i najavila da će ove godine biti završeno 90 km auto-puta, kao i da u 2016. mora da bude rehabilitovano oko 200 km puteva u Srbiji.

- Ključ uspeha je dobra saradnja i timski rad, a infrastruktura je postala prioritet Vlade Srbije. Putari i građevinci su bili veoma vredni - naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da u narednom periodu predstoji ulaganje u naše projektantske kuće CIP i Institut za puteve. Novinarima je rekla da se privodi kraju gradnja Koridora 10 i auto-puta na trasi Koridora 11.

- Veoma sam ponosna na sve firme u našoj građevinskoj i putarskoj industriji - dodala je Mihajlovićeva.

Ministarka je istakla da će se u narednom periodu više pažnje posvetiti kvalitetu izvedenih radova, jer se u prethodnih desetak godina malo vodilo računa o tome.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...