Počela izgradnja hotela "Hilton"

18.04.2016. | Beobuild

Gradnja i investicije u Beogradu polako hvataju zalet posle dosta godina, a u ovom ciklusu dominiraju komercijalni sadžaji. Tako je u centru grada pokrenut još jedan novi projekat iz hotelskog segmenta – i to luksuzni „Hilton“ koji će se nalaziti na uglu ulica kralja Milana i kralja Milutina. Biće to prvi hotel iz ove franšize u Beogradu i Srbiji, kao još jedno pojačanje u visokoj hotelskoj kategoriji. Turizam je jedna od malobrojnih privrednih aktivnosti u Srbiji koja uživa neometan dvocifren rast dugi niz godina, što je povuklo značajne investicije u ovom sektoru. U prethodnom periodu Beograd je dobio solidan broj objekata ove namene, a među njima stigli su i najpoznatiji svetski lanci.

Zgrada hotela „Hilton“ prostiraće se na preko 34.000 kvadrata bruto površine, od čega se oko 17.000 kvadrata nalazi na nadzemnim etažama. Nadzemni kvadrati biće raspoređeni na osam spratova, a objekat će posedovati prostranu podzemnu garažu i otvoreno unutrašnje dvorište. Atrijumski prostor unutrašnjeg dvorišta planiran je kao deo za relaksaciju sa uređenim zelenilom i letnjom pozornicom. Podzemna garaža zauzimaće 4 podzemna sprata i imaće 281 parking mesto. U Ulici Kralja Milutina planirana je „drop-off“ zona za goste hotela koji dolaze automobilom ili autobusom, kao i ulazi u garažu koja će se koristiti kao javna garaža i ulaz u ekonomski deo hotela.

Što se smeštaja tiče predviđa se 242 jedinice, od čega će se deo ekskluzivnih apartmana nalaziti na prednjem uglu objekta (ugao ulica Kralja Milana i Kralja Milutina), dok će ostatak biti standardne sobe. „Hilton“ će u Beogradu biti prisutan kroz svoj „top-level brend“, pa je sadržaj hotela orjentisan na sve vrste gostiju, i u tom smislu posedovaće pored prostora za sastanke i klasičnu maloprodajnu zonu.

U odnosu na prethodna arhitektonska rešenja primetne su manje izmene na fasadi. Vrednost ove investicije se procenjuje na 40 miliona evra, a rok za završetak je 2018. godina.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....