U aprilu završetak radova na pruzi Beograd-Pančevo (video)

17.03.2016. | Tanjug

Završetak radova na deonici železničke pruge Beograd-Pančevo očekuje se u aprilu, izjavio je danas zamenik tehničkog direktora „Ruskih državnih železnica“ (RŽD International) Aleksej Nikolajevič Beljašov. On je „Tanjugu rekao“ da se završavaju dve ugovorne obaveze – iz Aneksa 1 i Aneksa 2.1.

- Aneks 1 se odnosi na deonicu Beograd-Pančevo, čiji se završetak planira u aprilu, kada će rezultati radova biti predati investitoru – dodao je on.

Kako je kazao, Aneks 2.1 odnosi se na tri severne deonice železničkog Koridora 10  i do kraja meseca biće završeni radovi na deonici Mala Krsna-Velika Plana.

- Na taj način završili smo ugovor u vrednosti od 49 miliona dolara čime se stvaraju uslovi za početak radova na tri južne deonice Koridora 10 – rekao je Beljašov nakon otvaranja Treće međunarodne privredna izložba „Ekspo – Rusija Srbija 2016“ u Beogradu. On je dodao da će se radovima na dve deonice pristupiti u prvoj polovini aprila – tačnije deonici Vranjska Banja-Ristovac i Bujanovac-Bukarevac.

Beljašov je objasnio da će se tehnologija izvođenja ovih radova na prugama razlikovati od dosadašnje tehnologije, koja se primenjivala u Srbiji tako što će se privremeno otvarati i zatvarati saobraćaj. On je kazao da će se u letnjoj sezoni, od sredine juna do avgusta meseca omogućićiti da se saobraćaj nesmetano odvija posto tada građani najviše koriste vozove.

- U skladu sa dinamikom sa izvođenje radova, planiramo da radove završimo u prvom kvartalu sledeće godine – rekao je on.

Beljašov ističe da su u „Ruskim želenicima“ zadovoljni tempom i kvalitetom izvođenja radova i saradnjom sa srpskim kompanijama.

- Planiramo da te kompanije angažujemo i za izvođenje naknadnih radova – istakao je on. - Voleli bismo da povećamo obim svojih radova u onome u čemu smo najstručiniji, to je izvođenje radova na železnicama.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...