U aprilu završetak radova na pruzi Beograd-Pančevo (video)

17.03.2016. | Tanjug

Završetak radova na deonici železničke pruge Beograd-Pančevo očekuje se u aprilu, izjavio je danas zamenik tehničkog direktora „Ruskih državnih železnica“ (RŽD International) Aleksej Nikolajevič Beljašov. On je „Tanjugu rekao“ da se završavaju dve ugovorne obaveze – iz Aneksa 1 i Aneksa 2.1.

- Aneks 1 se odnosi na deonicu Beograd-Pančevo, čiji se završetak planira u aprilu, kada će rezultati radova biti predati investitoru – dodao je on.

Kako je kazao, Aneks 2.1 odnosi se na tri severne deonice železničkog Koridora 10  i do kraja meseca biće završeni radovi na deonici Mala Krsna-Velika Plana.

- Na taj način završili smo ugovor u vrednosti od 49 miliona dolara čime se stvaraju uslovi za početak radova na tri južne deonice Koridora 10 – rekao je Beljašov nakon otvaranja Treće međunarodne privredna izložba „Ekspo – Rusija Srbija 2016“ u Beogradu. On je dodao da će se radovima na dve deonice pristupiti u prvoj polovini aprila – tačnije deonici Vranjska Banja-Ristovac i Bujanovac-Bukarevac.

Beljašov je objasnio da će se tehnologija izvođenja ovih radova na prugama razlikovati od dosadašnje tehnologije, koja se primenjivala u Srbiji tako što će se privremeno otvarati i zatvarati saobraćaj. On je kazao da će se u letnjoj sezoni, od sredine juna do avgusta meseca omogućićiti da se saobraćaj nesmetano odvija posto tada građani najviše koriste vozove.

- U skladu sa dinamikom sa izvođenje radova, planiramo da radove završimo u prvom kvartalu sledeće godine – rekao je on.

Beljašov ističe da su u „Ruskim želenicima“ zadovoljni tempom i kvalitetom izvođenja radova i saradnjom sa srpskim kompanijama.

- Planiramo da te kompanije angažujemo i za izvođenje naknadnih radova – istakao je on. - Voleli bismo da povećamo obim svojih radova u onome u čemu smo najstručiniji, to je izvođenje radova na železnicama.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...