Bogatiji za 800 kvadrata - rekonstrukcija Fakulteta političkih nauka u Beogradu

09.11.2009. | Beoinfo

Radovi na rekonstrukciji novog dela zgrade Fakulteta političkih nauka u Beogradu za koje je iz Nacionalnog investicionog plana izdvojeno 82 miliona dinara trebalo bi da budu završeni do sredine februara. U okviru prve faze radova, koji su koštali oko 51 miliona dinara, nadograđen je sprat na dosadašnji ravan krov.

Nad novoizgrađenim prostorom, površine 800 kvadrata, urađen je kosi krov, a time je rešen višedecenijski problem sa prokišnjavanjem. Zgrada fakulteta dobiće i panoramski lift što će studentima sa posebnim potrebama sve spratove učiniti dostupnima.

Miroslav Čučković, član Gradskog veća koji je obišao radove rekao je da će Grad iduće godine izdvojiti 11 miliona dinara za priključke za komunalnu infrastrukturu zbog povećane kvadrature ovog objekta.

- Konkurisaćemo kod NIP i za rekonstrukciju i nadogradnju starog dela zgrade. Tu će biti učionički prostor, kao i TV studio - navodi Vukašin Pavlović, prodekan za razvoj FPN.

U okviru druge faze radova, vredne 31 milion dinara, biće ugrađeni pod od keramičkih pločica i plafon sa osvetljenjem, kao i alternativni sistem grejanja i hlađenja, instaliran u novoizgrađeni krov.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...