Cvetni trg pre zime

17.11.2015. | Beobuild

Rekonstrukcija Cvetnog trga doživela je smetnje u realizaciji, ali radovi i dalje teku napredujući ka novom roku u decembru. Ona obuhvata rekonstrukciju prostora u postojecim gabaritima sa nivelacionim izjednačavanjem prostora trga sa Ulicom kralja Milana. Nagib u Njegoševoj biće oblikovan u više nivoa sa zadržavanjem prethodne funkcije i kafe-bašta, dok će na strani ka trgu biti formirane stepenice za sedenje sa pogledom na trg i zgradu JDP-a.

Većina podzemnih radova i instalacija je do sada završena, a privode se kraju i grubi radovi na premeštanju podzemnog javnog toaleta, jednog od najzahtevnijih segmenata ove rekonstrukcije. Radovi na popločavanju kaskada duž Njegoševe ulice je skoro završeno, a urađen je i novi potporni zid na kome će se u narednim danima izvoditi stepenice prema otvorenoj površini u nivou sa ulicom Kralja Milana. Pre izrade stepenica radnici su postavili četiri betonske kućice, koje će po završetku biti zastakljene i služiće za izlaganje i prodaju cveća.

Donji deo trga se trenutno niveliše i sprema za popločavanje, dok su u delu kod starog hrasta izbetonirani nosači buduće nadstrešnice. Nova nadstrešnica biće dograđena na objektu supermarketa, a posebno je dizajnirana da obuhvata i stablo zaštićenog hrasta.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...