Cvetni trg pre zime

17.11.2015. | Beobuild

Rekonstrukcija Cvetnog trga doživela je smetnje u realizaciji, ali radovi i dalje teku napredujući ka novom roku u decembru. Ona obuhvata rekonstrukciju prostora u postojecim gabaritima sa nivelacionim izjednačavanjem prostora trga sa Ulicom kralja Milana. Nagib u Njegoševoj biće oblikovan u više nivoa sa zadržavanjem prethodne funkcije i kafe-bašta, dok će na strani ka trgu biti formirane stepenice za sedenje sa pogledom na trg i zgradu JDP-a.

Većina podzemnih radova i instalacija je do sada završena, a privode se kraju i grubi radovi na premeštanju podzemnog javnog toaleta, jednog od najzahtevnijih segmenata ove rekonstrukcije. Radovi na popločavanju kaskada duž Njegoševe ulice je skoro završeno, a urađen je i novi potporni zid na kome će se u narednim danima izvoditi stepenice prema otvorenoj površini u nivou sa ulicom Kralja Milana. Pre izrade stepenica radnici su postavili četiri betonske kućice, koje će po završetku biti zastakljene i služiće za izlaganje i prodaju cveća.

Donji deo trga se trenutno niveliše i sprema za popločavanje, dok su u delu kod starog hrasta izbetonirani nosači buduće nadstrešnice. Nova nadstrešnica biće dograđena na objektu supermarketa, a posebno je dizajnirana da obuhvata i stablo zaštićenog hrasta.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...