"Pao" kamenorezac, počela eksproprijacija na trasi budućeg auto-puta

30.09.2015. | I. Mitić | Novosti

Demontažom sofisticirane mašine za glačanje kamena i preseljenjem repromaterijala počelo je izvršenje rešenja o eksproprijaciji kamenorezačke radnje „Granit mermer“ na trasi druge trake auto-puta kod Male Kopašnice na jugu Srbije. Vlasnik Zoran Nikolić tvrdi da država nad njim sprovodi pravno nasilje, jer krši sopstvene zaključke o izvršenju, dok mu je za građevinske objekte i preseljenje mašina ponudila manje od polovine novca u odnosu na procenu veštaka koje je angažovao.

- Zaključkom o prinudnom izvršenju oni mogu da poruše samo deo jednog od objekata, ali oni demontiraju sve mašine u i očigledno imaju nameru da sruše celu halu, iako se nalazi i na parceli na koju se njihov zaključak ne odnosi. Ja to ne mogu da zaustavim, ali ovo je nasilje koje države sprovodi nad pojedincem – kaže Nikolić i podseća da spor sa „Putevima Srbije“ traje skoro pet godina.

Sve vreme je ukazivao da je procena vrednosti njegove imovine nepotpuna i pogrešna i da umesto ponuđenih 25 miliona, objekti, zemljište i preseljenje mašina i opreme, vrede 54 miliona dinara.

- Sada pokušavaju da promene rešenje o eksproprijaciji. Za demontažu mašina, suprotno mišljenju veštaka, angažuju firmu koja nije ovlašćeni serviser. Pitam ko će meni da nadoknadi troškove ako bilo šta pokvare – kaže Nikolić.

U međuvremenu je pokrenuo i sudski spor koji je u toku, ali veštak mašinske struke još nije ni odabran.

- Pre tri meseca na predlog „Puteva Srbije“ izabran je veštak građevinske struke koji je procenio da samo građevinski objekti vrede oko 31,7 miliona dinara. Sve to vreme čekamo izbor veštaka za mašine i opremu, pa vi sami vidite o čemu je ovde reč – govori Nikolić.

 

 
Share |

Komentari: 1

Darko 07.10.2015 10.10.47

Srbija NIJE pravna država.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...