MPC planira gradnju u bloku 43

08.04.2015. | Beobuild

Nakon što su nadležne gradske institucije početkom godine izdale potvrdu urbanističkog projekta za izgradnju poslovne zgrade u delu novobeogradskog bloka 43, stižu najave o početku gradnje već sredinom ove godine. Novi MPC-ov objekat nalaziće se u Bulevaru Milutina Milankovića na srednjem delu bloka 43 – uz novu kliniku i blizu železničke stanice „Novi Beograd“. Radi se o modernom poslovnom objektu A klase sa 19.438 kvadrata bruto prostora, uključujući i podzemnu garažu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema idejnom rešenju ovaj slobodnostojeći objekat imaće devet nadzemnih i jednu podzemnu etažu (Po+Pr+8), a biće atrijumskog tipa sa centralnim pešačkim koridorom koji omogućava prolaznost unutrašnjeg dvorišta. Širina tog pešačkog koridora je 12 metara i on u prizemlju deli objekat na dva vizuelna i funkcionalna krila sa komercijalnim sadžajima. Dva vertikalna komunikaciona jezgra pozicionirana su sa obe strane pešačkog koridora i povezivaće nadzemne delove objekta sa podzemnom garažom.

Funkcionalno u prizemlju i na prvom spratu biće smešten restoran/kantina površine oko 500m² za oko 150 osoba, sa pristupom iz Bulevara Milutina Milankovića i iz samog objekta. Drugi sadžaji podrazumevaju vrtić za dnevno čuvanje dece ukupne površine oko 500m², kao i dva zasebna komercijalna prostora uz Bulevar Milutina Milankovića, izložbeni prostor površine 100m² i poslovni prostor površine 340m². Na gornjim spratovima nalaziće se kancelarijski prostor, dok će objekat posedovati i podzemnu garažu na 3.785 kvadrata. Ukupno će biti na raspolaganju 197 parking mesta, uključujući i parking mesta na otvorenom.

I fasada je dobila posebnu pažnju, pa će prozorske trake smenjivati posebno oblikovane fasadne konstrukcije sa osvetljenjem. Fasada će biti izrađena na podkonstrukciji od eternit ploča, dok će otvori biti pokriveni aluminijumskim profilima i termoizolacionim staklom.

Investitor je „Balkans Real Estate“ (MPC Properties), dok se vrednost investicije procenjuje na oko 20 miliona evra. Izgradnja ovog objekta je u pripremi, a radovi bi prema planovima investitora trebali da počnu u julu ove godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....