INFONET-468X60-BANNER

Novi asfalt dobija nekoliko ulica na Klisi

13.10.2014. | Dnevnik

- „Zavod za izgradnju grada“ svake godine nastoji da ravnomerno investira u izgradnju komunalne infrastrukture, tako da nijedan deo grada ne zaobilazimo – kaže direktor JP ZIG Goran Višnjić. - Ovih dana počeli su pripremni radovi, te će nekoliko ulica na Klisi dobiti novi asfalt.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ekipe već rade u Orahovoj ulici, a nakon toga će kolovoz biti presvučen asfaltom. Biće obnovljeno i 400 metara kolovoza u Povrtarskoj ulici, na deonici od Primorske do Ulice Otokara Keršovanija, a radiće i Avalsku ulicu, gde će biti rekonstruisan kolovoz i delovi pešačke staze.

Kako navode iz tog preduzeća, u planu je i asfaltiranje dela Ritske ulice, između Čenejske i Sentandrejskog puta, a u toj ulici predviđena je i popravka pešačke staze pored osnovne škole.

- Podsećamo na to da su nastavljeni radovi na izgradnji četvrte faze Bulevara Evrope, asfaltirana je deonica od kružne raskrsnice na Rumenačkom putu do Kanala Dunav Tisa Dunav, a u toku je izgradnja mosta na Kanalu na trasi tog bulevara. Izgrađena je kružna raskrsnica na Sentandrejskom putu. Uspešno smo realizovali i akciju postavljanja novih dečjih igrališta u dve predškolske ustanove – ističe Višnjić.

Direktor ZIG-a dodaje i da je završeno uređenje Njegoševe i Velebitske ulice, da je izgrađen veliki parking kod SPC „Vojvodina”, postavljen novi urbani mobilijar u gradu, a završeni su i radovi na uređenju sportskih terena i školskih dvorišta.

- Uredili smo atletski poligon u Osnovnoj školi „Jožef Atila“, izgradili pristupni put OŠ „Sonja Marinković“ na Grbavici i uredili dvorište OŠ „Ivan Gundulić“ na Podbari, ogradili više sportskih terena. Realizovali smo radove na uređenju dvorišta nekoliko policijskih stanica na teritoriji grada. Izgradili smo i sekundarnu kanalizacionu mrežu u delu Budisave i u Rumenki, a u toku je izgradnja prečistača u Stepanovićevu, Kovilju i Rumenki – naglašava Goran Višnjić.

U jeku građevinske sezone i po nalogu JP „Zavod za izgradnju grada”, intenzivirani su radovi na održavanju saobraćajnica koji se izvode na osnovu Programa održavanja objekata putne privrede. Dve najprometnije raskrsnice, kod „Merkatora” i Futoške pijace, na najopterećenijem putnom pravcu, Bulevaru oslobođenja, dobile su novi izgled i uslove za bezbednije i lakše odvijanje saobraćaja. Što se tiče uređivanja ulica u centru grada, ZIG mora da prati realizaciju radova na podzemnim instalacijama čiji su investitori druga javna komunalna preduzeća. Uređen je kolovoz u Ulici Mike Antića (radovi su u toku u delu kod Trga galerija), Vase Stajića i Železničkoj.

U toku su radovi u Sremskoj ulici, a uskoro, ukoliko vremenske prilike dozvole, nakon radova na izgradnji podzemnih instalacija, srediće se i ulice Vojvode Bojovića, Partizanska...

Takođe, u toku je izgradnja novog javnog osvetljenja u nekoliko ulica u gradu (Velebitska, Dimitrija Avramovića, Jug Bogdana, Stevana Momčilovića i na Rumenačkom putu). Mnoge frekventne raskrsnice dobile su nove semaforske uređaje, a postavljeni su najsavremeniji zvučni semafori za osobe s invaliditetom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;