INFONET-468X60-BANNER

Počelo rušenje nelegalnih objekata na Paliću

09.10.2014. | Tanjug

Preduzeće "Park Palić" počelo je juče sa rušenjem nelegalnih i nepotrebnih objekata na najatraktivnijoj parceli na Paliću, namenjenoj izgradnji banjsko-zdravstvenih i sportsko-poslovnih objekata.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Kako je saopšteno, Grad Subotica i preduzeće "Park Palić" koji je upravljač turističkog prostora Palić, još u toku letnjih meseci počeli su sa uređivanjem nelegalno sagrađenih objekata na Paliću.

Po nalogu građevinske inspekcije, tada je srušeno nekoliko nelegalnih objekata na Vikend naselju, a danas su nastavljeni radovi na rušenju sa ciljem pripremanja i uređivanja najatraktivnije građevinske parcele na Paliću, površine od oko 86.000 kvadrata, koja je namenjena izgradnji banjsko-zdravstvenih i sportsko-poslovnih objekata.

Parcela se nalazi na severoistočnoj obali jezera, a proteže se od hotela "Prezident" do hotela "Sport".

U toku današnjeg dana krenuće rušenje nepotrebnih objekata koji se nalaze na prostoru kamping odmorišta na Paliću, a nastavak aktivnosti oko uređivanja ove parcele biće realizovan u saradnji sa stručnim službama Grada Subotice.

- Preduzeće "Park Palić" svojim aktivnostima nastoji da ovu parcelu privede nameni i uskladi je sa Planom detaljne regulacije kako bi se pripremila za potencijalne investitore a sve u cilju izgradnje moderne evropske turističke destinacije u skladu sa Master planom Palića - saopšteno je iz ovog preduzeća.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;