SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Palančani hoće most preko Dunava

28.10.2013. | Dnevnik

U saopštenju za javnost zamenika predsednika Bačkopalanačke opštine Bojana Radmana ponovo je aktuelizovana ideja izgradnje mosta preko Dunava koji bi veliku reku promostio sa bačke strane između Bačke Palanke i Čelareva, a sa sremske između Neština i Suseka. Nešto ranija SO Bačka Palanka upitila je zvaničnu inicijativu za izgradnju mosta Vladi Republike Srbije, a on je ušao i u planska dokumenta AP Vojvodine.

- Odlučni da realizuju ovu incijativu Bojan Radman, zemenik predsednika opštine, Đorđe Vujičić, direktor direkcije za izgradnju opštine i Vesna Jovicki, narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije imali su radni sastanak kod Aleksandra Antića, ministra saobraćaja u Vladi Republike Srbije – kaže se, između ostalog, u saopštenju.

Most bi bio najbolja veza Bačke regije sa Sremom i Republikom Srpskom. Izgradnjom mosta, rečeno je ministru, rešio bi se i veliki komunikacijski problem stanovnika Neština i Vizića, dva sela u Sremu koja administrativno pripadaju Bačkopalanačkoj opštini. Naime, od ulaska Hrvatske u EU pooštren je prelazak dva granična prelaza i četiri kontrole koje meštani ova dva sela treba da prođu kako bi stigli do matične opštine.

Na sastanku je, kaže se, između ostalog, razgovarano i o značaju izgradnje puta Neštin-Erdevik koji ima strateški značaj za Bačkopalanačku ooštinu, ali i za ovaj deo Srbije, Vojvodine i Republike Srpske.

- Kao rezultat sastanka su i čvrste gracije ministra Antića da će on preduzeti sve neophodne radnje da bi se krenulo u izgradnu mosta i puta Neštin-Erdevik – kaže se u saopštenju bačkopalanačke delegacije i dodaje da je usledio i sastanak na operativnom nivou sa rukovodstvom JP "Puteva Srbije".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;