INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bačka Palanka: Kilometar novog asfalta u Banatskoj ulici

09.09.2013. | Dnevnik

Posle više od dve decenije, odnosno skoro od izgradnje, put u Banatskoj ulici u Bačkoj Palanci je modernizovan i presvučen slojem novog asfalta u dužini od jednog kilometra. Ova ulica je jedna od dve najfrekfentnije u celoj opštini, a svakodnevno na nju je upućeno oko 5.000 stanovnika stambenog naselja "Sinaj".

Izvođač radova bilo je preduzeće "Srbijaautoputevi", a stručnjaci kažu da su radovi izvedeni kvalitetno, jer je reč o glavnoj, odnosno sabirnoj ulici za skoro polovinu Bačke Palanke. Put je u potpunosti presvučen slojem novog asfalta, a urađene su i lepeze na svih jedanaest raskrsnica. Utoršeno je 670 tona asfalta što je više od planiranog, kažu nadležni. Sa ovim poslom urađena su i tri bočna pristupa ka obližnjoj Osnovnoj školi "Desanka Maksimović".

Banatska ulica dobila je i novu horizontalnu signalizaciju, a prvi put u bačkopalanačkoj opštini ovaj posao je urađen novom tehnologijom hladne plastike. Stručnjaci kažu da ovo jeste skuplje, ali je signalizacija kvalitetnija, odnosno trajnija i bolje vidljiva noću. U modernizovanoj ulici biće obeležen još jedan pešački prelaz, ali i nekoliko novih ležećih policajaca koji će obezbediti sporiju vožnju pored ovdašnjeg Gerentološkog centra i škole koja nije u Banatskoj, ali je u blizini.

U Direkciji za izgradnju opštine najavljuju da će putari u gradu asfaltirati još nekoliko ulica, a potom se sele u sela, odnosno Despotovo i Čelarevo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;